Değirmencik'te büyük yangın! Çok sayıda yapı kül oldu

Daday ilçesindeki yangında 2 ev, 2 ahır, ambar, samanlık, garaj, sera ve odunluk yanarak küle dönerken, 4 büyükbaş hayvan da telef oldu.

  • 1031
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Değirmencik'te büyük yangın! Çok sayıda yapı kül oldu

Kastamonu'nun Daday ilçesine bağlı Değirmencik köyünde meydana gelen henüz sebebi bilinmeyen yangın, Vahit Karamehmetoğlu ile oğlu Şaban Karamehmetoğlu’na ait evde çıktı.

Vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine köye Kastamonu, Daday ve Karabük’ün Eflani ilçesinden itfaiye ekipleri ile Daday Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin yoğun çalışmaları ile diğer evrelere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

2 ev küle döndü

Yangında, Vahit Karamehmetoğlu’na ait 2 ev, 2 ahır, ambar, samanlık, garaj, sera ve odunluk yanarak kullanılamaz hale geldi. Ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvan da telef oldu.

Yangında samanlığı yanan Ahmet Şekerci, “Köy içinde dolaşıyordum. Yangını görünce söndürmeye geldim ama söndüremedim. Yoğun duman vardı. Burada bir sürü ev, samanlık, ahır var. İki ev, ahır, samanlık ve garaj yandı. Hayırseverlerden, devletimizden yardım istiyoruz.” dedi.

"Yangının neden çıktığını bilemiyoruz"

Daday Değirmencik Köyü Muhtarı Ömer Yılmaz da, “Yangını duyar duymaz köye geldim, söndürmek için koşturuyoruz. Yangın nasıl çıktı bilemiyoruz. Vahit Karamehmetoğlu’na ait iki ev, ahır, samanlık, sera gibi yapılar yandı. Ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvan da telef oldu. Yangının neden çıktığını şimdilik bilemiyoruz. Yangını komşular görmüş, bizler de jandarma ve itfaiyeye bildirdik. Onlar da geldiler ve yangını söndürdüler. Şu anda soğutma çalışmaları halen sürüyor.” dedi.

Öte yandan, Değirmencik köyünde çıkan yangın dron ile havadan görüntülendi.

Ekiplerin hızlı müdahalesi ile alevlerin diğer evlere sıçraması ise ihtimal faciayı önledi.