'Yıkım zihniyeti güdüyorlar'

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Güzel, CHP'li Kastamonu Belediyesine seslenerek, 'Gençlerimizin üzerinden çekin ellerinizi.' dedi.

  • 1528
'Yıkım zihniyeti güdüyorlar'

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Av. Akif Güzel, "Belediye Meclis Toplantısının Mayıs Ayı ilk oturumunda CHP Belediye Başkanı Baltacı'dan incilerin dökülmeye devam ettiğini ibretle izledik." dedi.

Güzel, "Türkiye Gençlik Vakfına (TÜGVA) tahsis edilen Kuzeykentte bulunan Çadır Kafe ile yine Belediyeye ait olan ancak TÜGVA'ya belirli süre ile tahsis edilen ilköğretim ve üniversite öğrencileri tarafından kullanılan eğitim merkezi halindeki konağın tahsisleri CHP Meclis üyelerinin oyları ile kaldırıldı." diye konuştu.

"SÖZ KONUSU YERLERİN TAHSİS SÜRESİ 10 YIL"

Akif Güzel, "Türkiye Gençlik Vakfı, dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş yeni nesil bir gençlik vakfıdır.

2017 yılında Kastamonu Belediyesi ile TÜGVA arasında imzalanan protokole göre söz konusu yerlerin tahsis süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir.

Tahsis amacı ise 5393 Sayılı Belediye Kanunun 75. maddesinin c bendi uyarınca ortaögretim, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlerin planlanıp uygulanmasıdır. Bu çerçevede gençlerimizin sosyal aktiviteler, eğitim ve kültür alanlarında daha iyi yetişmesi amaçlanmıştır." diye konuştu.

"CHP, HİZMET ODAKLI BİR BELEDİYECİLİK DEĞİL, YIKIM ZİHNİYETİ GÜDÜYOR"

Güzel, "TÜGVA tarafından gençlerimize yönelik çalışmalarda bilim atölyeleri kurulmuş ve burada yapılan çalışmalar ile birçok bilim yarışmasına öğrencilerimiz katılmıştır. Ayrıca yine el sanatları, müzik ve resim alanlarında da birçok öğrencimiz ve gencimiz yine buralarda eğitim almışlar ve eserler ortaya çıkarmışlardır.

Ancak daha ilk andan itibaren CHP belediyesi kendi ajandalarında hizmet odaklı bir belediyecilik değil yıkım zihniyeti güttüklerini açıkça göstermeye başlamışlardır. Diğer CHP belediyelerinde de zamanlama olarak aynı kararlar aynı zamanlarda alınmaya başlamıştır." diye konuştu.

"BU ŞEHRİN GENÇLERİNİN ÜZERİNDEN ELİNİZİ DERHAL ÇEKİN"

Güzel, "Milli ve manevi değerleri ilke edinmiş, sosyal ve kültürel faaliyetlerle daha iyi yetişen gençlik istemeyen bu zihniyet Kastamonu'ya çok şey kaybettirir. Sizin gibi düşünmediğini, sizin tarafınıza bakmadığını düşündüğünüz herkes ile uğraşma gayretiniz ve düşünceniz ne hukuki ne de ahlakidir.

Her yaptığınız, sözüm ona 'icraat' toplumu ayrıştırma ve bölme çalışmasından başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.