Yeşilay'dan bağımlılıkla mücadele desteği

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Kastamonu'da bağımlılıkla mücadele ederek ücretsiz psikolojik ve sosyal destek veriyor.

  • 251
Yeşilay'dan bağımlılıkla mücadele desteği

2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Kastamonu'da alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlığıyla ilgili alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekiple ücretsiz psikolojik ve sosyal destek veriyor.

Saraçlar Şehit Recep Şahin Polis Merkezi yanındaki Ellezler Konağında hizmet veren YEDAM, basın mensuplarıyla buluştu.

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) binasında düzenlenen basın toplantısına, Yeşilay Kastamonu Şube Başkanı Mesut Şeker, YEDAM çalışanları ve basın mensupları katıldı.

Yeşilay'dan bağımlılıkla mücadele desteği

YEDAM DANIŞMA HATTI

Alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile ilgili bilimsel ve kanıta dayalı yöntemler kullanarak araştırma, geliştirme faaliyetleri yürüten ve Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay’ın, Türkiye genelinde 107 danışmanlık merkezi (YEDAM) bulunuyor. Bu merkezlere 115 nolu danışma hattı üzerinden ücretsiz ulaşılabiliyor.

Yeşilay'dan bağımlılıkla mücadele desteği

ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK VE SOSYAL DESTEK VERİLİYOR

Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin (YEDAM) tamamı, bağımlılık alanında çalışan uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekiple bağımlı bireylere ve bağımlı bireylerin yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmeti veriyor. Bağımlılıkla ilgili sorunlar yaşayan kişilere verilen destekle yeniden hayata kazandırılmaları amaçlanıyor. Bağımlılıklarından arındırılan bireylerin zararlı alışkanlıklara tekrar başlamaması için yöntemler öğreterek evlerinde ziyaret edilip, gidişatı takip ediliyor.

Yeşilay'dan bağımlılıkla mücadele desteği

KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

Tütün bağımlılığı ile mücadele yöntemlerini öğrenmek isteyenlerin, alkol kullanımı fazla olanların, madde bağımlılığından arınma ve maddeyi bırakma süreci hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin, yoğun internet kullanımına bağlı yaşamında sorunlar yaşayanların, kumar bağımlılığı ile nasıl mücadele edeceğine dair bilgi sahibi olmak isteyenlerin başvuruda bulunabileceği YEDAM, gizlilik esasına göre çalışıyor. Mahremiyet ilkesine büyük önem verilirken, yapılan görüşmelerde elde edilen bilgiler, başka kişi veya kurumlarla paylaşılmıyor.

Yeşilay'dan bağımlılıkla mücadele desteği

"DANIŞANIN ÖNCELİKLE İSTEKLİ OLMASI LAZIM"

Bağımlılıkla mücadelenin önemine değinen Yeşilay Kastamonu Şube Başkanı Mesut Şeker, "Yeşilay olarak bağımlılıkla mücadelede önleyici faaliyetleri üstleniyoruz. Bağımlılara ve bu bağımlıların ailelerine ulaşmak önleyici faaliyetler açısından çok önemli. Maddeye başlamadan önce ya da başlama arifesinde, başladıktan kısa bir süre sonra bunu tespit edip ilerleyen zamanlarda vereceği zararların önüne geçmek önemli bir konu. Elimizden geldiği kadar farklı projelerle bunları yapmaya gayret ediyoruz. Hem gençlik teşkilatı, hem üniversitedeki teşkilatımız, hem de şube olarak bilgilendirme faaliyetleri yapıyoruz. Yeşilay Danışmanlık Merkezinde ücretsiz bir faaliyet yürütülüyor. Kişinin öncelikle istekli olması lazım. Başvuru yapan kişiye önce randevu oluşturuluyor. Sonrasında uzman arkadaşlarımız mücadele kapsamında ücretsiz bir hizmet veriyor ve bunu da takip ediyor. Yapılan tüm uygulamalar gizlilik esasına göre yapılıyor. Danışanın bilgilerinin gizliliği korunuyor. Dışarıya herhangi bir bilgi verilmiyor. İsteyen danışanlar yaptıkları görüşmeler sonrasında YEDAM Atölye'ye de katılarak el becerilerini geliştirebiliyor." dedi.

Toplantı sonrası Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) hep birlikte gezilerek, gastronomi atölyesi, etkinlik atölyeleri ve görüşme odaları gibi alanlar yerinde görüldü.