Yeni yuvalarına çabuk alıştılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İsrail'den getirdiği yeni hayvanlar, intibak sürelerini tamamladıktan sonra Doğal Yaşam Parkı'ndaki yaşam alanlarına yerleştirildi.

  • 568
Yeni yuvalarına çabuk alıştılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İsrail’den getirdiği yeni hayvanlar, intibak sürelerini tamamladıktan sonra Doğal Yaşam Parkı’ndaki yaşam alanlarına yerleştirildi. Afrika Savanı’nda boy gösteren zebralar, daha ilk günden ziyaretçilerin ilgi odağıydı.

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi olan İzmir Doğal Yaşam Parkı ailesi, şimdi daha da büyük. EAZA’ya üye hayvanat bahçeleri arasındaki değişim programı çevresinde Ramat Gan’da bulunan Safari Zoological Center’dan getirilen üç zebra, üç mirket, altı nyala, dört koati, üç marmoset ve altı meyve yarasası ile Jerusalem'deki Tisch Family Zoological Garden’dan 20 sacred ibis, yeni yaşam alanlarına yerleştirildi. Özenle planlanan uzun yolculuğun ardından İzmir’e getirilen yedi türden toplam 45 hayvan için Doğal Yaşam Parkı’nda yürütülen hummalı çalışmalar başarılı sonuç verdi. Parka uyum sağlamaları için özel bölümlere yerleştirilen misafirler, intibak sürelerinin ardından aşamalı olarak önce diğer hayvanlara, sonra da yeni yuvalarına alıştırıldı. Tam uyum sağlandıktan sonra zebralar ve nylalar Afrika Savanı’na, mirketler yer sincaplarının yanına, marmoset ve meyve yarasaları Tropik Merkez’e, sacred ibisler kuş barınağına, kaotiler ise kendileri için oluşturulan özel alana nakledildi. Yeni gelen üç taneyle sayıları dörde yükselen zebralar, Afrika Savanı’na ilk çıktıkları günden itibaren ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Çizgili desenleriyle özellikle çocukların beğenisini kazanan zebralar, zürafa ve devekuşlarıyla birlikte günlerini geçiriyor.

Getirilen yedi tür arasında yer alan zebra ve mirket dışındaki nyala, koati, marmoset, meyve yarasası ve sacred ibislerin, türlerinin İzmir’deki ilk örnekleri olduğu bildirildi. 2008 yılında 425 bin metrekare alan üzerinde kurulan İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki tür sayısı, yeni gelen beş türle birlikte 125’e yükseldi.