Yenemedik!..

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Yenemedik!..'

  • 203
Yenemedik!..

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Karaköprü Belediyespor'la karşı karşıya geldi.

Gazi Stadymu'nda oynanan karşılaşmada temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Karaköprü Belediyesispor'la 1-1 berabere kaldı.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Her şey ama her şey GMG KSK lehine olan bir maç günüydü.

Üç maç almış, ikisi deplasmanda olmak üzere, Türkiye’de dikkat çekmiş, sükse yapmış ve bu günde farklı kazanarak 'İşte şampiyon olacak takım' havasını atacaktık diye düşünüyorduk!

Tüm ezberlerimiz bozuldu. Öyle ki bu üç galibiyet adeta tesadüf veya bizden çok da zayıf takımmış diye akla geliyor! Öyle de değil aslında.

Hocamız Adem Çağlayan da bir demecinde "Sürekli topa sahip olan, üretmeye çalışan, gol arayan, izleyenlere keyif veren ve camiayı işin içine sokacak, heyecanlandıracak bir oyun anlayışını benimsemek istiyoruz" demişti!

Üstelik maçın 2. dakikasında korner kazandık, 8. dakikada ilk şutumuzu rakip kaleye attık.

Devamı gelecek diye bekliyoruz ama her geçen dakika oyun sıradanlaşmaya başladı. Pozisyon yaratamıyoruz, ortalar kanatlardan tesadüfen yapılıyor, hep de rakip önlüyor derken ne olduğunu anlamadan çok yavan bir ilk yarı golsüz kapandı!

İlk yarının en dikkat çekici yanı, 4 numaralı oyuncumuza (Alpay Çelebi) kim öğrettiyse bu futbolu gerçekten isyan eder! Sürekli yan pas, ileri gidememe, ikili mücadeleye girmeme, ürkek, korkak bir oyuncu Alpay Çelebi. Fiziği ise kusursuz futbolcu fiziği. Adeta takımın hızına takozluk yapıyor! 82 dakika hoca nasıl sabretti bilemiyorum. Hücuma hiç katkısı olmayan bir oyuncu profili izledik!

Adeta araya karbon kağıdı konmuş gibi sağdan sola, soldan sağa yan paslar ile dakikaları geçirdik.

İstatistikler ne der bilmem ama top 50 dakika bizdeyse bunun 30 dakikası yan paslarla geldi geçti, gol bölgesini unuttuk!

Kubilay’ın olmayışı çok net belli oldu. Bir kanadı kırık kuş gibiydi takımımız.

İkinci yarı pozisyon bulamadık maalesef. Hava toplarında yetersizliğimiz devam ediyor. Şut bölgelerinden topa vurmuyoruz, vurduğumuz bir kaçı da dışarıda.

Bu hafta farklı bir KSK beklerken, gerçekten farklı gördük ama beğenilmeyen şekilde!

Okan’da ciddi bir form düşüklüğü görülüyor. Mücadele ruhunu kaybetmiş.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen 71. dakikada ceza alanı dışından Çınar’ın şutu iyi yere gidince galibiyet golünü kazandık. Durmayıp ikinci gol için mücadele etmemiz gerekirken, aniden yine hız kestik! Fazla zaman geçmedi, 5 dakika sonra iki akıllı kontra vuruşlardan Karaköprü beraberlik golünü attı! Soğuk bir duş oldu! Çalım sevdasından kurtulamayan ve topu kaptıran Alptekin’in hatasından topu kapan rakip arkadaşına uzun ve isabetli bir pas attı ceza alanımıza doğru. Savunmamız da müdahale edemeyince topa çıkan kaleciyi gören rakip oyuncu İbrahim Halil akıllı bir tek vuruşla kalecimizin üzerinden topu ağlarla buluşturdu.

Daha sonraki şuursuz baskılar sonuç vermeyince galibiyet golünü bulamadık.

Batman Petrolspor maçından sonraki maç yazımda; 'Umutlu olduğum eski oyuncularımızdan Alptekin Çaylı ve Oğuzhan Doğan’ı yeterli bulmadım. Bu oyuncularımızın daha çok çalışmaları gerekiyor. Aksi halde genç yaşlarında son durakları alt ligler olur.' demiştim. Bu gün maçta adeta futbollarının sonbaharlarındaymış gibiydiler! Umudum kırıldı! Alptekin’deki çalım hastalığı onu bitiriyor! Takım oyuncusu değil, tribün oyuncusu olur, o da futbolunun sonu olur!

Lideriz evet ama bu maç çok dersler verdi. Dersini alacaklar almalı yoksa sezon hüsran olur!