Umuda Uçan Yiğit Bebek, Hastaneden Taburcu Oldu

Kastamonu'da doğuştan ensefalosel hastalığına yakalanan 2 yaşındaki Yiğit Keskin, İstanbul'da geçirdiği başarılı bir operasyon sonrası hastaneden taburcu olarak Kastamonu'ya geldi.

  • 690
Umuda Uçan Yiğit Bebek, Hastaneden Taburcu Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UMUDA UÇAN YİĞİT BEBEK, HASTANEDEN TABURCU OLDU

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Kastamonu’da doğuştan ensefalosel hastalığına yakalanan 2 yaşındaki Yiğit Keskin, İstanbul’da geçirdiği başarılı bir operasyon sonrası hastaneden taburcu olarak Kastamonu’ya geldi.

Kastamonu’nun Kuzeykent Mahallesi’nde ikamet eden Keskin ailesi, doktorların ‘ölecek’ dediği bebeklerini yaşatabilmek için 18 Ekim Cumartesi günü Kastamonu Havalimanı’ndan İstanbul’a hareket ettiler. Bu tarihten itibaren ameliyat gününü beklemeye başlayan Keskin ailesi, 1 Kasım Cumartesi günü ameliyata alındı. Yaklaşık 5 saat süren bir operasyon sonrası kafasının arkasında bulunan sıvı tamamen alınan Yiğit bebek, 2 yıldır verdiği yaşam mücadelesi sonrası aynı gün içerisinde geçirdiği üst üste ameliyatlar sonrasında sağlığına tekrar kavuştu. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Yiğit Keskin, hastaneden taburcu olarak Kastamonu’ya evine geldi.

2 yıldır birçok özel ve kamu hastanesinde bebeklerini ameliyat ettirebilmek için doktor aradıklarını belirten Yiğit’in annesi Birsel Keskin, “2 yıldır bebeğimi yaşatabilmek için mücadele ediyorum. Bebeğim doğuştan ensefalosel hastası yani başının arkasında büyük bir su birikintisi bulunuyordu. Bu su birikintisi beyne yakın bir bölgede olduğu için hiçbir doktor ameliyat etmek istemedi. Çünkü doktorlar, bebeğime umutsuz vaka şeklinde bakıyorlardı. Allah’a şükür bebeğim şimdi ameliyat oldu ve sağlığına kavuştu. Taburcu olduktan sonra İstanbul’dan evimize geldik. Bundan sonra diğer tedavilerimiz olacak. En büyük sorunumuzu atlattık. Bizlere yardımlarını esirgemeyen ve bebeğimin sağlığına kavuşmasında emekleri olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.