'Taşköprüspor sahne aldı'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Taşköprüspor sahne aldı.'

  • 768
'Taşköprüspor sahne aldı'

Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) Taşköprüspor sahasında Çubukspor'la karşı karşıya geldi.

Taşköprü İlçe Stadymu'nda oynanan karşılaşmada Taşköprüspor, Çubukspor'u 4-2 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Yıllardır Kastamonu’yu futbolda BAL'da (Bölgesel Amatör Ligi) temsil eden Özel İdare (KHS) bu yıl sahneyi Taşköprüspor'a devretti.

Taşköprüspor da bu gün kendi seyircisi önünde ilk, ligin ikinci maçına çıktı.

Geniş güvenlik tedbirlerinin rahatlıkla görüldüğü müsabakada nasıl oldu da daha maç başlamadan meşaleler yakıldı, tribün duman altı oldu. Bir daha olmamasını temenni ederim ki; kulübe ceza gelmesi olası.

Maça geldiğimizde ilk yarı farklı, ikinci yarı farklı bir takım izledik. İlk yarı ağır, temposuz, biraz da seyircilerinin önünde heyecanlı olduklarından futbol, daha doğrusu şampiyon adayı bir takım oyun göremedik. Oyuna göre bu maçtan zor gol çıkar derken tam tamına 6 gollü bir maç oldu.

30. dakikada sağdan taç atışı ve topu alan oyuncunun kale önüne yerden ortası Hasan Cankurt’un vuruşu gol getirdi. Gol sevincini doyasıya kutladılar ama 7 dakika sonra bu sevinç yarıda kaldı. Çubukspor’un soldan yapılan uzun ortayı seyreden Taşköprüspor savunması Yusuf Apaydın’ın aşırtma kafa vuruşu ile beraberliği yakaladı. Devre böyle bitecek derken, 43. dakikada Salih Kazan’ın ayağından soyunma odasına galip olarak gitti.

İkinci yarı başladığında Çubukspor adeta sazı eline aldı, o çaldı Taşköprü seyretti hallerine düştük. İyi top çeviriyorlar, topa sahip olmada bariz üstünlük sağlıyorlar ki; her an beraberlik golünü atabilecekleri beklentisi vardı.

Futbolun meyvesi goldür. Taşköprüspor da bunu ispatlarcasına, 63. dakikada, sahalarımızda ender görülen, jeneriklik bir gol izledik. Çubuk ceza alanı köşesinde havadaki topa kalecileri dahil 3 kişi müdahale etmek isterken sırtı kaleye dönük oyuncumuz Salih Kazan bir röveşata yaptı ve çok güzel gol attı. Durum 3-1’e geldi.

Bu golden sonra Taşköprüspor rahatlayınca başa baş oyun ortaya çıktı. Çubukspor iki fark diye rahat, aynı şekilde Taşköprüspor’da öyleyken son golü takımı adına soldan akıllı bir topu kale önüne gönderen Ahmet Sezer, tek vuruşla golü atan Salih Kazan oldu.

Normal süre 4-1 biterken, 7 dakikalık uzatma veren hakem haklıydı ve Çubukspor uzatmanın ilk dakikasında bir gol daha atarak maçın sonucu 4-2 Taşköprü galibiyeti şeklinde bitti.

Hakemler birkaç yanlış taç yönü haricinde iyi maç yönetti. Oyun gereği sertliğe izin verdiyse de, ilk yarı maalesef çok oyun durdu.

Bu galibiyete rağmen Taşköprüspor’da görünen eksiklikler, hücumda arkadan destek yeterli gelmiyor. Pas zamanlamasında genelde gecikmeler olmasından dolayı top kaptırılıyor. Birbirleri ile uyum özelliğinde zamana ihtiyaç var.

Kimse havaya girmesin, skor iyi ama şampiyon olacak bir takım görüntüsü henüz yok. Daha çok çalışmak gerekiyor."