Taekwondoda yeni başkan belli oldu

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığı seçimleri Ankara'da yapıldı. Tek adaylı seçimde Tanrıkulu başkan seçildi.

  • 268
Taekwondoda yeni başkan belli oldu

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığının 6'ncı Olağan ve 8'inci Olağan Mali Genel Kurulu bugün Ankara'da bir otelde yapıldı.

Olağan Genel Kurulda oy kullanabilecek delegelerin belirlenmesi için geçtiğimiz günlerde noter kurası çekilmişti.

Mevcut Başkan Metin Şahin, noter huzurunda belirlenen delegelerin ardından federasyonun web sitesinde isimler yayınlanmadan destek imzalarını içerir dilekçeleri toplayarak adaylık için başvuruda bulundu. Şahin'in başvurusu, yönetmelik gereği delege isimleri yayınlandıktan sonra destek imzalarını içeren dilekçelerin alınması gerektiği belirtilerek reddedildi.

Şahin, diğer başkan adayı Bahri Tanrıkulu'nun aldığı bir kısım destek dilekçelerindeki imzaların sahte olduğunu iddia ederek, her iki konunun değerlendirilmesi talebiyle tahkim kuruluna başvurdu. Kurul, her iki konuyu da reddetti.

Mevcut başkan Metin Şahin aday olamazken, Bahri Tanrıkulu'nun tek liste halinde girdiği seçime 300 delegeden 257'si katıldı. 186 delege oy kullanırken geçerli 181 oyu alan Bahri Tanrıkulu 4 yıllığına federasyonun yeni başkanı oldu.

Seçim sonuçlarının ardından açıklama yapan Federasyon Başkanı Bahri Tanrıkulu, "Sizleri çok seviyorum. Bir önceki seçimi az farkla kaybetmiştik, vazgeçmedik, çalıştık. Bugünkü göz yaşlarım sevinç gözyaşlarım. Bunlar bizim mutluluğumuz, geleceğimiz. Hep beraber inşallah." dedi.

"ALDIĞIM SORUMLULUĞUN FARKINDAYIM"

Tanrıkulu, "Sporculuğumda da çok mücadele ettim. Yendim, yenildim. Yenilmeyi bilmek de önemli. Bunu bazıları öğrenememiş. Aldığım sorumluluğun farkındayım. Sporculuğumda nasıl hırsla azimle çalıştıysam başkanlığım döneminde de aynı şekilde çalışacağım. Sporcularımız için geleceğimiz için sizlere söz veriyorum. Onur, haysiyet, şeref benim için çok önemli şeyler. Her zaman alnım dik gezdim. Rabbim, federasyon başkanlığı görevini de onurla, şerefle yapmayı nasip etsin bizlere. Gelecekte arkamdan eserler bırakarak, güzel şekilde anılmak isterim. Bunları hep beraber başaracağız. Sizlere güveniyorum. Çok daha büyük başarılara beraber imza atacağız." diye konuştu.

Türkiye Taekwondo Federasyonunun yeni kurulları şu şekilde oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL: Bahri Tanrıkulu, İbrahim Özbay, Engin Sarıkaya, Ünal Karadağ, Aydın Süha, Gökhan Çetinkaya, Ragıp Bingöl, İlkay Sağır, Volkan Akpınar, Bora Selim ve Bekir Karaman.

YÖNETİM KURULU YEDEK: Eyüp Temiz, Mehmet Erişik, Ali Ekşi, Alper Kara, Nihat Kayaoğlu, Taha Kılıç, Rasim Bekar, Cihan Deveci, Buğra Kaan Süer, Azize Tanrıkulu Sertçelik, Tuğba Balaban.

DİSİPLİN KURULU ASİL: Av. Alican Ertaş, Av. Burak Osman Özgül, Av. İsmail Kalem, Av. Şeyma Kurt, Av. Burcu Tolukan.

DİSİPLİN KURULU YEDEK: Av. Ali Bayri, Av. Ali Rıza Serhilal, Av. Alperen Gölge, Av. Murat Girgin.

DENETİM KURULU ASİL: Murat Doğan, Alican Soylu.

DENETİM KURULU YEDEK: Ertan Öner, Muharrem Çağlancı.