Staj mağdurlarından eylem!

Staj ve çıraklık mağdurları Ankara'da eylem yaptı. Yapılan açıklamada, 'Çocuk yaşta döktüğümüz terin hiçbir karşılığı yokmuş.' denildi.

  • 2921
Staj mağdurlarından eylem!

Staj ve çıraklık döneminde yaşanan sigorta sorunları nedeniyle özlük haklarında büyük mağduriyet yaşanan staj ve çıraklık mağdurları Ankara’da iktidara seslendi.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Selçuk Aydın, mağdurların gerekirse borçlanmayı kabul ettiğini anımsatarak, “Adeta çözüm yolunu kendisi sunan bu mağduriyetimizin çözülmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Son yıllarda birçok kez gerçekleştirdikleri eylemlerle gündeme gelen staj ve çıraklık sigortası mağdurları yine Ankara Ulus Meydanı'nda sesini duyurmak için bir araya geldi.

Mağdurlar, staj ve çıraklık döneminde uygulanan sigortanın emeklilik için sayılmamasının sebep olduğu mağduriyete son verilmesi için çağrıda bulundu.

Ellerinde 'Staj ve Çıraklık SGK başlangıcı olsun', 'Meslek lisesi memleket meselesi' pankartları taşıyan grup, "Staj Mağduriyetine Son Verilsin", "Staj ve Çıraklık Fiili Çalışmadır", "Staja Adalet" diye de slogan attı.

Staj mağdurlarından eylem!

"DÖKTÜĞÜMÜZ TERİN HİÇBİR KARŞILIĞI YOKMUŞ"

Staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin çalışma hayatında en uzun süre var olan sorunlarından birisi olduğunu ifade eden Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Selçuk Aydın, staj ve çıraklıkta yapılan sigortaların emeklilik için sayılmadığını hatırlatarak, “Yaşıtlarımız top koştururken, tatil yaparken bizler ekmeğimizin peşindeydik. Küçükken yıpranırız en azından yarın emekliliğimiz olur demiştik ancak sistem öyle değilmiş. Döktüğümüz terin hiçbir karşılığı yokmuş. O dönemlerde yatırılan sigortaların geçerli olmadığını küçücük çocuk nereden bilsin?” dedi.

"ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Gerçekleştirdikleri çalışmalar ile mağduriyeti gündeme getirmek için çabaladıklarını ifade eden Aydın, çalışmalarının siyaset üstü olduğunu belirterek, “Staj ve çıraklık mağduriyeti siyasete alet edilemez. Hepimiz belli bir bütçe ile geçinen, çocuk okutan ev kirası veren işçi, memur sınıfının üyeleriyiz. Ve hepimiz bu mağduriyetin bir an önce sona ermesi için çalışıyoruz. Bizler mağduriyetin sona ermesi için gerekirse eksik kalan pirimler için borçlanmayı teklif ediyoruz. Adeta çözüm yolunu kendisi sunan bu mağduriyetimizin çözülmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen mağdur temsilcileri konuşmalar yaptı.

Eylem, herhangi bir sorun çıkmadan sona erdi.