Şiddetli ve aşırı yağış bekleniyor

Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde şiddetli ve aşırı yağış bekleniyor.

  • 643
Şiddetli ve aşırı yağış bekleniyor

Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde şiddetli ve aşırı yağış beklendiği kaydedildi.

Yağışların özellikle Cide, İnebolu, Şenpazar, Pınarbaşı, Azdavay ilçelerinde etkili olması bekleniyor.

Turuncu Kod uyarısı yapılan Kastamonu’da eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilirken engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kastamonu'da 11 Ağustos'ta meydana gelen sağanak yağış sel baskınlarına neden oldu. Azdavay, Bozkurt, Cide, Şenpazar, Daday, Küre, Ağlı ve İnebolu ilçeleri etkilendi. Seller sonucu çok sayıda binayı ve işyerini su bastı, vatandaşlar mahsur kaldı, yollar kapandı.

Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos 2021'de Ezine Çayı'nın taşması sonucu 65 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi kayboldu, iş yerleri ile çok sayıda ev, su ve balçık altında kaldı, onlarca binada zarar oluştu ve altyapı kullanılamaz hale geldi.

27 Haziran 2022 tarihinde şiddetli yağış uyarısı verilen İnebolu ilçesinde şiddetli yağışın etkisiyle taşan sel suları 2 köprüyü yıktı, bir mahallede ise evleri sel suları bastı.

Azdavay ilçesinde etkili olan şiddetli yağmur, sele neden oldu, araçlar sürüklendi, tarım arazileri su altında kaldı. Su basan binaların zemin katlarında mahsur kalan 40 kişi kurtarıldı.

12 Temmuz 2022 tarihinde Küre ilçesinde, sel sularına kapılarak kaybolan Recep Bakırcı hayatını kaybetti, cansız bedeni 16 gün sonra Sinop’ta denizden çıkarıldı.

10 Temmuz 2023 tarihinde Cide ilçesinde sağanak nedeniyle Memiş Mahallesi'nden geçen Memiş Deresi ile Kumluca Mahallesi'nden geçen Irmak Deresi taştı. Şenpazar ilçesinde köprüler yıkıldı. Metrekareye 158 kilogram yağışın düştüğü ilçede meydana gelen afette herhangi bir can kaybı yaşanmazken milyonlarca liralık maddi hasar meydana geldi.