SFC Entegre'den ABD'de Burs İmkanı
SFC Kastamonu Entegre Orman Ürünleri AŞ ile Kronospan Vakfı işbirliğinde Kastamonu'dan bir öğrenci, dünyanın en saygın eğitim kurumlarından birisi olan ABD'deki Babson College'de eğitim görecek.
SFC’nin ortağı Avusturyalı Kronospan şirketine bağlı olan vakfın bu çalışması, şirket sahibinin kızı Tina Kaindl’i tarafından yürütülüyor. Dünyanın en büyük ahşap malzeme üreticisi olan Kronospan’ın bu sosyal çalışması için Kastamonu’ya gelen Tina Kaindl’i, SFC’nin Kastamonu’daki yöneticileriyle birlikte üç gün boyunca liselerdeki öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere burs başvurularının nasıl yapılacağını anlatan Tina Kaindl’i, başvuru için son tarihin ise 12 Eylül 2016 olduğunu açıkladı.
Bursu kazanacak olan öğrenci, ABD Boston kentinde bulunan ve girişimcilik alanında da en saygın üniversiteler arasında gösterilen Babson College’nde 4 yıl boyunca gerekli tüm masrafları vakıf tarafından karşılanarak eğitim görecek. Eğitim sonunda ise, öğrenciye isterse Kronospan şirketi bünyesinde iş garantisi de sağlanacak.
“ŞU ANA KADAR 4 KİŞİ BURSTAN YARARLANDI”
Kronospan Vakfı’nın geleceğin liderlerini yetiştirmek ve eğitmek için Babson College gibi güçlü bir ortakla çalıştığını söyleyen Tina Kaindl, “Bu burs programı 2011 yılında başladı. O tarihten itibaren şimdiye kadar Babson Koleji’ne Romanya'dan Claudia Ogrezeanu ve Kamil Altintasoglu'nu, Belarus'tan Lizaveta Litvinava'yı ve Macaristan'dan Hai Peter Pham'ı gönderdik. Bu burs için başvuran öğrenciler istisnai bir akademik performans göstermek zorunda kalacak ve muhtemelen kendi sınıfının en başarılı mezunu olacaktır. Bu program çerçevesinde öğrencilere yaz ve kış staj programları sunulacak ve burs tamamlanmasından sonra istihdam ve konumlandırma açılarından kolaylıklar sağlanacaktır” diye konuştu.
Kastamonu’daki yetenekli öğrencilere burs hakkında bilgi verdiklerini aktaran Tina Kaindl, “Başvuru süreci şöyle; internet üzerinden vakfın sayfasına 12 Eylül'e kadar başvuruyorlar. Başvurular İngilizce olarak yapılıyor. Not ortalamaları, tavsiye mektupları, kendileri hakkında tanıtım yazıları gibi dokümanları vakfa göndermiş oluyorlar. Bunların arasında bir ön eleme yapılıyor. Ön elemeyi geçen arkadaşlar ile Amerika’daki kolejin dekanının da katıldığı, yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı atölye alışması diyebileceğimiz bir mikro laboratuar çalışması yürütülüyor. Sonra bu sınavlarda başarılı olan öğrencimiz bursu alıyor” dedi.
“SFC BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Bu yıl burs için Kastamonu’yu seçmelerindeki amaç hakkında da bilgi veren Tina Kaindl, “SFC bizim için çok önemli. SFC burada olduğu için ve burada bu bursu tam anlamıyla hak edebilecek öğrenciler olduğunu düşündüğümüz için Kastamonu’yu tercih ettik” şeklinde konuştu.
“KASTAMONU'YLA YENİ PROJELERİMİZ OLACAK”
Kastamonu hakkındaki izlenimlerini ve planlarını da paylaşan Tina Kaindl, şöyle konuştu: “Kastamonu’yu çok fazla gezme imkanım olmadı ama Kronospan Vakfı temsilcisi olarak bulunduğum Kastamonu’da gördüğüm kadarı ile hem şehir hem de ziyaret ettiğimiz okullardaki öğrencilerin arzulu, istekli olmaları ve bu konuya ilgi duymaları beni ziyadesi ile memnun etti. Gayet mutluyum her şey yolunda gidiyor. Kastamonu’dan bir öğrencinin bu bursu alması, bizleri daha çok sevindirecektir. Vakıf olarak öncelik verdiğimiz 3 dal var. Bunlardan birincisi eğitim, ikincisi çevre, üçüncüsü de sivil toplum örgütleri. Bazı projelerimiz küresel anlamda devam ediyor. Bazı projelerimiz de böyle yerel bazda aktif durumda. Kastamonu’ya tekrar bir şekilde faydalandırabileceğimiz ya da beraber çalışabileceğimiz ayrıca Almanya'da mühendislik üniversiteleri ile görüştüğümüz bir proje var. Onunla ilgili sonuca ulaştığımızda Kastamonu ile ilgili değerlendirme yapmayı, tanıtım yapmayı da düşüneceğiz”