SFC Entegre Orman Ürünleri, Yapı Fuarında yer aldı
Türkiye'nin ormanlık alan bakımından en zengin ili olan Kastamonu'da 1976'da kurulan SFC Entegre Orman Ürünleri San.Tic. A.Ş., 23-27 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen 40. Yapı Fuarında stant açtı.
Yapı Fuarında, Türkiye’de üretimin merkezi olduğu OSB (Yönlendirilmiş Neme Dayanıklı Yonga Levha)’nin tanıtımını yapan SFC, ayrıca her defasında olduğu gibi yine Kastamonu’nun tanıtımını yapmayı da ihmal etmiyor.
40 yıldır Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük fuarı konumunda olan, bin 250 katılımcı firmayı, 111 bini aşkın ziyaretçiyle buluşturan fuar, en son yenilik ve teknolojileri barındıran ürün çeşitliliği, uluslararası etkinlikleri ve yarattığı iş fırsatları ile bu yıl da sektörün zirvesi oldu.
Türkiye’nin ve Kastamonu’nun ahşap sektöründe öncü firmalarından olan SFC Entegre Orman Ürünleri San. Tic. A.Ş., 1976 yılında orman zengini Kastamonu’da il ekonomisine ve halkına yeni istihdam kapıları açarak Türkiye’nin ilk ince milim Yonga Levha hattı ile üretime başlamıştı. Açıldığı ilk günden bu yana, her geçen gün bünyesine yeni bir iş alanı ekleyerek büyüyen ve istihdamını artıran SFC Entegre Orman Ürünleri San. Tic. A.Ş. 1978 yılında Yonga Levha üretimini artırarak entegre bir tesis olarak sırası ile Kaplama, Kontrplak, MDF(Orta yoğunluk Lif Levha) HDF (Yüksek Yoğunluk Lif Levha), OSB (Yönlendirilmiş Neme Dayanıklı Yonga Levha), Laminant Parke hatları ile Formaldehit reçineleri (tutkal) tesisini devreye alarak üretim faaliyetlerine devam etmişti.
Yapı Fuarı’nda OSB (Yönlendirilmiş Neme Dayanıklı Yonga Levha)’nin tanıtımını yapan SFC Orman Ürünleri, ayrıca her defasında olduğu gibi yine Kastamonu’nun tanıtımı yapmayı da ihmal etmiyor.
Tanıtımı yapılan OSB ile ilgili şu bilgiler verildi: “OSB ile inşa edilen üst yapı, sağlamakta olduğu düşük yük sebebi ile yapılacak olan temel imalat maliyetini de azaltmaktadır. Esnekliği ve hafifliği ile depreme karşı direnç sağlamaktadır. Ülkemiz gibi deprem kuşağında bulunan bir coğrafya için ideal bir malzemedir. Isı iletkenliği düşük olması sebebi ile OSB kullanılan yapılarda yüksek termal yalıtım sağlamaktadır. Doğa dostudur, OSB ürünleri %100 geri dönüştürülebilmektedir. Eğer her yıl 100 binden fazla yapıda hammadde olarak diğer ürünler yerine OSB gibi ahşap esaslı malzeme kullanılsa yıllık CO2 yayılımı 3 milyon ton azalacaktır. Yüksek seviyede boyutsal stabilite, (minimum kalınlık toleransı ve hacimsel değişiklik.) homojenlik, düzgün yoğunluk dağılımlıdır. Mükemmel eğilme, basınç ve gerilme mukavemeti sağlama. Tüm geleneksel ahşap işleme aletleri ile işlenebilme, bağlama elemanları ile sabitlenebilme ve ahşabın tüm doğal özelliklerini de muhafaza etmesi ile önemli bir üründür. Geniş ebat yelpazesi vs.. özellikleri ile prefabrik ahşap evlerin yapımında, çatı kaplamaları altında, iç mekan imalatlarında duvar panelleri, zemin panelleri ve konstrüksiyonlarında, ambalaj malzemesi olarak ve otomotiv sanayinde çok yaygın olarak kullanılması ile farklılık göstermektedir. OSB üretimi ile gerek izolasyon sektörü gerekse inşaat sektörünün ülkemizdeki çok büyük açığı kapatılmıştır”