Sahamızda 1 puan kazandık(!)

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Sahamızda 1 puan kazandık(!)'

  • 232
Sahamızda 1 puan kazandık(!)

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Sarıyer'le karşı karşıya geldi.

Gazi Stadymunda oynanan karşılaşmada temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Sarıyer'le 1-1 berabere kaldı.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Şampiyonluğun favori takımı, puan farkı ile liderliğini 7 maç sonuna kadar sürdüren GMG KSK hayal kırıklığı yarattı!

İstanbul’un şampiyon adayı olduğunu hissettiren, ona göre transfer yapan, emin adımlarla ilerlediği görülen boğazın Martıları misafirimizdi.

Yenilgisiz Sarıyer, geçen haftanın kanadı kırık KSK’nın karşısındaydı.

Maçın ısınma dilimi süresi sayılan 11. dakikada soğuk duş ve 9 numaralı oyuncuları Kemal Rüzgar'ın vuruşu ile 1-0 öne geçtiler.

Rakip çetin ceviz, bizimkiler ise teknik ve taktik olarak rakibine baskı uygulayamıyor.

Yine orta sahanın oyuna ağırlık koyamayışı, hücumda destek olamayışı ve en uzaktaki tek adama pas atıp seyretmeleri, çok pas hatası yapmaları bir türlü anlaşılır bir oyun düzeninin olmayışı Sarıyer’e avantaj sağlıyordu. Ama umudumuzu yitirmiyorduk. Altı puanlık bir maç değerindeydi.

Fazla zaman kaybı olmadan 26. dakikada sol çaprazdan kaleye sıfır noktası sayılacak yerden Okan'ın bencil kaleye vuruşu ile beraberliği sağladık. O pozisyonun futbol taktiği açısında ceza alanı içindeki arkadaşına pas olarak çıkarıp, kaleye şut attırması şeklinde olmalıydı. Gol olmasa, tepkiler hem oyunculardan, hem de seyircilerden dillendirilecekti.

Okan golü atan oyuncumuz ama çok etkisiz. Takım 'SANTRAFOR' diye adeta bağırıyor! Burada seyrettiğim bu seneki tüm maçlarda formsuz gördüm ve halen de formsuzluğu, etkisizliği devam ediyor.

Devre Sarıyer’in bizden üstün oyunu ile 1-1 bitti.

İkinci yarı Sarıyer çok daha etkili, daha çok topa sahip olduğu kadar diri bir şekilde top çevirirken, bizim oyuncular ferdi gayretleri ile daha dün maç oynamışlar da yorgun hallerde görünüyordu.

Pozisyon üretemiyoruz, bazen gol fırsatı bir şekilde yakaladığımızda onu da etkili kullanamıyoruz. 59. dakikada Ömer Kuşan’ın yakaladığı fırsat gibi.

Dört oyuncu değişti ama futbol ne yazık ki değişmedi. Kendi sahamıza kapandık kaldık, ileri çıkarılan topa da toplu hücum yapamaz olduk. Şahsen bu oyuna göre '1 puan olsun alalım' temennisinde olduk. Birkaç tehlikeli pozisyon yakalayan Sarıyer birini gole çevirse cevap verecek gücümüz, oyun anlayışımız kalmamıştı.

Kötünün iyisi bir puan oyunumuza göre iyi sonuç!

Maçın kırılma noktası 60. dakikada uzun topa koşan, yetişen ve topu kaleciden kurtaran ceza alanında kaleci tarafından düşürülen Okan’ın pozisyonu PENALTIYDI. Hakem çok yanlış yorumladı, 'hakemi aldatma' olarak değerlendirdi ve sarı kart gösterdi Okan’a. Ben hakemleri eleştirmem ama bu kasıt değilse büyük bir hata idi. Birinci yardımcı da ofsayt diye iki pozisyonu yanlış değerlendirerek bayrak kaldırdı.

Tüm bu yaşanmışlığın sonucunda 1 puan kazandık(!) diyebilirim.

Sayın hocamızın sezon başında takımını överken, 'Biz oyunun kontrolunu devamlı elimizde tutarız. A-B-C gibi planlarımızı hemen uygularız, istediğimiz zaman gol atarız' mealindeki açıklamaları çok umut vermişti ama şimdi kendisi ne düşünür bilemiyorum.

Önümüzdeki hafta AFYONSPOR gibi dibe demir atmış, tek puanı olan, en zayıf takıma karşı şov yaparak 'Biz böyle takımız' diye geleceğe ümit aşılamalıdırlar.

Konu uzamasın, daha yazacak çok konu var ama şimdilik umutlara yelken açmak için nokta koyuyorum. Yönetim hepsini yaptı, sıra teknik kadro ve futbolcularda. Ve maçın istemediğimiz sonucu GMGKSK-SARIYER 1-1