Özel bireyler kamp etkinliğine katıldı

Kastamonu'da yaşayan 15 özel birey, anneleriyle birlikte Afyonkarahisar Sultandağı Gençlik Kampına katıldı.

  • 354
Özel bireyler kamp etkinliğine katıldı

Ulusal Otizm Konfederasyonu tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle düzenlenen otizmli gençler için özel kamp etkinliği gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Sultandağı Gençlik Kampı ve Mersin Mehmet Akif Ersoy Kampında düzenlenen anlamlı etkinliğe, Türkiye'nin çeşitli illerinden 450 otizmli genç ve aileleri katıldı.

Manisa, Karabük, Afyonkarahisar, Çanakkale, Kütahya, Bursa, Kastamonu, Mersin, Adana, Gaziantep, Osmaniye, İstanbul ve Şanlıurfa’dan gelen katılımcılar, kampta dolu dolu, eğlenceli ve anlamlı zamanlar geçirdi.

Otizmli gençlerin sosyal hayata entegrasyonunu desteklemek amacıyla düzenlenen kampta, gençler aileleriyle birlikte çeşitli spor aktiviteleri, sanatsal etkinlikler ve sosyal beceri geliştirme programlarına katıldı.

Aileler, çocuklarıyla birlikte keyifli zaman geçirirken aynı zamanda otizmle ilgili deneyimlerini paylaşma ve destek alma fırsatı da buldu.

Özel bireyler kamp etkinliğine katıldı

"DOLU DOLU BİR KAMP GEÇİRDİK"

Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz, Afyonkarahisar Sultandağı Gençlik Kampına katıldıklarını belirterek, "Ulusal Otizm Konfederasyonumuz tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile düzenlenen Otizm Gençlik Kampımıza, Kastamonu temsilciliği olarak 15 özel birey ve anneleriyle birlikte 30 kişi katılım sağladık. Ailelerimiz ve özel bireylerimiz için bir nefes alış oldu. Diğer illerimizden gelen otizmli ailelerimiz ve derneklerimizle fikir alışverişi, liderlerimizle faaliyetler yaparak dolu dolu bir kamp geçirdik. Ulusal Otizm Konfederasyonumuza, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, ulaşım desteği sağlayan Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze özel bireylerim ve ailelerim adına teşekkür ederim." dedi.