Muhtarın yol isyanı!

Daday Akpınar Köyü Muhtarı Çevik, yolun bugüne kadar yapılmamasına tepki göstererek, 'Bu kadar yatırımı planlarken bu yolumuzu yapmak çok mu zordu? dedi.

  • 383
Muhtarın yol isyanı!

Daday Akpınar Köyü Muhtarı Mehmet Çevik, Pınarbaşı, Eflani, Bartın Zonguldak ve İstanbul yoluna bağlanan yolun yapılmasını talep etti.

Köylerinin içinden geçen yolun 100 yıl önce yapıldığını ve şu anda artık ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğini söyleyen Çevik, “Yolumuz 100 yıllık. Artık ihtiyaca cevap vermiyor. Bir an önce genişletilmesi gerekiyor. Bu konuda devlet büyüklerimizden, yetkililerden yolumuzun programa alınarak iyileştirilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Yolun birçok bölümünde iki aracın yan yana dahi geçemeyecek duruma geldiğini ifade eden Çevik, “Bu kadar yatırımı planlarken zamanında bu yolumuzu yapmak çok mu zordu? Şimdi yapılamayan yolun kahrını bu kadar insan çekmek zorunda mı?” diyerek tepki gösterdi.

Muhtarın yol isyanı!

Yolun dar olduğunu ve yolun kenarına dikilen elektrik direklerinin yolu daha da daralttığını belirten Çevik, bu yolda daha önce 1 ölümlü 6 defa da yaralanmalı trafik kazası yaşandığına dikkat çekti.

18 Eylül günü iki ağır vasıta aracın kafa kafaya çarpışmasıyla kaza meydana geldiğini söyleyen Çevik, “Bu yolun yapılması için daha kaç can gidecek ve yanacak. Köyümüz ayrıca turizm tesisi bölgesinde bulunuyor. Turizm tesislerine giden turistlerin ya da tur acenteleri bu yolu kullanıyor. Otobüsler neredeyse yolda dönemeyecek duruma geliyor. Biz, Dadaylılar olarak bu tehlikeli yolun farkındayız ve araçlarımızla bu yolu kullanırken daha dikkatli gidiyoruz. Fakat dışarıdan gelen turist veya misafirler, yolun farkında olmuyorlar. Ne yazık ki bu da beraberinde kazaları getiriyor.” şeklinde konuştu.