'Muhasebecinin iş sahibinden para alması suçtur'

Kastamonu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kulaksızoğlu, dolandırıcılık olayı ile ilgili açıklama yaparak, 'Muhasebecinin iş sahibinden para alması suçtur.' dedi.

  • 749
'Muhasebecinin iş sahibinden para alması suçtur'

Kastamonu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Numan Serdar Kulaksızoğlu, Taşköprü'deki dolandırıcılık olayı ile ilgili açıklama yaptı.

Kulaksızoğlu, yerel basında Taşköprü'de bir mali müşavirin mükellefini dolandırdığı yönünde çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını, aynı zamanda da yargıya intikal etmiş olduğunu söyledi.

Yargı bir sonuca varmamışken suçlu ilanı yapmanın son derece yanlış olduğunu söyleyen Başkan Kulakszoğlu, "Yerel basındaki haberlerin bir kısmında, Taşköprü ilçemizde E.G isimli bir muhasebeci tarafından dolandırıldığını, bir kısmında ise E.G isimli muhasebe büro çalışanı tarafından dolandırıldığını iddia eden bir mükellefin beyanlarına yer verilmiştir. Ancak Taşköprü ilçesinde E.G isimli bir meslektaşımız bulunmamaktadır." diye konuştu.

"MUHASEBECİNİN İŞ SAHİBİNDEN PARA ALMASI SUÇTUR"

Kulaksızoğlu, "Ayrıca Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Disiplin Yönetmeliği’nin 7/d maddesinde ve yine Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Haksız Rekabet Yönetmeliğinin 7/ç maddesinde meslek mensuplarının her ne surette olursa olsun iş sahibinden para alarak vergi, SGK gibi resmi kurum ödemelerini yapmaları suç olarak sayılmaktadır. Yapılmasının meslek yasalarımızca suç sayıldığı bir fiilin muhasebe bürosunda çalışan bir personel tarafından yapılmasının meslek camiamızı töhmet altında bırakırcasına duyurulması son derece yakışıksızdır. Asla kabul edilebilir değildir. Sürecin takipçisi olacağımızı ve yasal haklarımızın saklı olduğunu hatırlatarak kamuoyuna saygılarımızla duyururuz." diye konuştu.