Milli İrade Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklentilerini açıkladı

Kastamonu'da 48 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Milli İrade Platformu, Cumartesi günü Kastamonu'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan beklentilerini sıraladı.

  • 941
Milli İrade Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklentilerini açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milli İrade Platformu Başkanı Fatih Köse, “Kastamonu’ya doğalgazın gelmesi, havalimanının yapılması, 15 Temmuz Tüneli ile Ankara ile yol bağlantımızın yüksek standartlı hale gelmesi ve nihayet İnebolu Yolunun da yapımına başlanması ilimiz adına son derece müteşekkir olduğumuz yatırımlardır. Hızla gelişen Türkiye’mizde bu yatırımlar ile birlikte Kastamonu’muzda nasibini almıştır” dedi.

Bu yatırımların yanı sıra Kastamonu’nun başka konularda da beklentilerinin olduğunu söyleyen Köse, “STK temsilcileri ile yapmış olduğumuz istişarelerde Kastamonu’da çözüm bekleyen belli başlı önemli konular şu şekilde tespit edilmiştir. Yeni Devlet Hastanesinin devreye girmesine rağmen branşlarda uzman doktor ve sağlık personeli eksikliği ve ilçelerimizde de pratisyen doktor eksikliği vardır. Yazın nüfus artışı oluyor, mevcut personelle yeterli sağlık hizmeti verilemiyor. Uğurlu Hastanesi konusunda devletin, hükümetin bütün iyi niyetli gayretlerine rağmen henüz çözüm bulunamamıştır. 17 yıldır çözülemeyen Tıp Fakültesi meselesinin artık çözülmesi gerekmektedir. İlimizin gelişmesinde öncü bir rol üstlenecek BAKAP Projesi hakkında henüz olumlu bir gelişme kaydedilememiştir. Köy Yolları ve Altyapısı konusunda Türkiye’nin diğer illeri ile kıyaslandığımız zaman eksikliklerimiz gözükmektedir. Bu konuda sistemli ve sonuç alan bir çalışmaya olan ihtiyaç yıllardır sürmektedir. Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Kastamonu’da Havalimanımızda gümrük olmadığı için misafirlerimiz doğrudan Kastamonu’ya inemeyecektir. Bu konunun geçici gümrükle değil bizzat gümrüğün gelmesi ile en kısa zamanda çözülmelidir. İstanbul’da kentsel dönüşüm sebebi ile fabrikalarını taşımak durumunda olan bir çok Kastamonulu sanayici var. Bu sanayicilerin Kastamonu’ya gelmelerinin önündeki engeller kaldırılmalıdır. İlçe Bağlantı Yollarımızın standardının yükselmesi gerekmektedir. En kısa zamanda çözülmesi gerektiğine inandığımız bu sorunların çözümü konusunda Sayın Valimizin, Milletvekillerimizin mesai harcadığını, çalıştıklarını ve konulara hakim olduklarını ve takip ettiklerini biliyoruz. Yöneticilerimizin verdikleri emeklerin meyvelerini artık görmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti ile de bu konuların çözülmesini beklediğimizi beyan ediyoruz” diye konuştu.

Kastamonu’nun bundan sonra gündeminde alması gereken vizyon projelerinin başında İnebolu Limanı ile entegre Demiryolu’nun geldiğini aktaran Köse, “Karadeniz’e sınırı olan ülkelerdeki 300 milyon insana ulaşmak, 2,5 trilyon dolarlık ticaret hacmi pastasından pay almak demektir. Akdeniz’in Karadeniz üzerinden Kuzey ülkelerine ulaşım, kuzey ülkelerinin de sıcak denizlere ulaşmasına köprü olmak demektir. İstanbul Boğazından yılda geçen 60 bin geminin ve 300 bin ton yük için zaman ve maliyet açısından değerlendirildiğinde alternatif yeni bir güzergâh demektir. İnebolu Limanı ile entegre olacak bir demiryolu hattı yeni bir cazibe merkezi demektir. Yeni kültürel bağların kurulması ve sürdürülmesi demektir. Kardeş ve akraba topluluklarla ilişkileri güçlendirmek, onlarla gönül bağının yanında maddi bağlar da kurmak demektir. Sayın Valimiz ve Milletvekillerimizin gayretleri ile Ulaştırma Bakanlığına eğer olmazsa en azından KUZKA imkanları ile bağımsız kuruluşlara muhtemel demiryolu bağlantısının tespiti için fizibilite raporu yaptırılarak sürecin başlatılmasını umut ediyoruz” şeklinde konuştu.