'Manevi değerlerimizi tanıyalım' gezisi

Kutlu Bilgi Derneği ve TÜRKAV Kastamonu, 'Manevi değerlerimizi tanıyalım' gezisi düzenledi.

  • 1261
'Manevi değerlerimizi tanıyalım' gezisi

Kutlu Bilgi Derneği ve Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesinin birlikte düzenlediği Yaz Kuran Kursunda öğrenciler için gezi ve piknik programı düzenlendi.

Kursta eğitim gören öğrencilerle önce Kastamonu'nun manevi mimarlarından Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri'nin türbesi ziyaret edildi.

Ziyarette, Anadolu’nun dört manevi sacayağından biri olan ve Kastamonu için önemli bir değer olan Şeyh Şabanı Veli Hazretleri hakkında bilgi verildi.

Öğrenciler Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri için Fatiha okuyarak, türbenin yanı başındaki Asa(zemzem) suyundan tattılar.

'Manevi değerlerimizi tanıyalım' gezisi

Daha sonra Kastamonumuzun bir diğer manevi değeri olan Mehmet Feyzi Efendi'nin kabri ziyaret edildi.

Ziyarette öğrencilere Feyzi Efendi hakkında bilgilendirme yapılarak Mehmet Feyzi Efendi'nin dini ve milli değerleri Kastamonu halkına benimsetmeye çalışan bir öğretmen, gönüllü bir halk eğitimcisi, mahlûkata sevgi ile yönelen bir gönül ve ilim adamı olduğu vurgulandı. Kurs öğrencileri tarafından Yasin-i Şerif okunarak dua edildi.

Ayrıca öğrenciler son dönem alimlerinden Musa Özdağ hocanın kabrini de ziyaret ederek dua ettiler.

Çok sayıda öğrenci velisinin de iştirak ettiği programın sonrasında öğrencilere pide ve ayran ile dondurma ikram edildi.

Öğrenciler ve velilerin memnuniyetini belirttikleri gezi programında TÜRKAV ve Kutlu Bilgi Derneği yetkilileri, kökleriyle buluşan, değerleriyle tanışan nesiller yetiştirme gayretiyle çalışmalara devam edeceğini belirtti.