Kur'an kursundaki eğitimde farkına vardı

Kastamonu'da Kur'an kursunda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından verilen eğitim sayesinde, başvurduğu hastanede meme kanserine yakalandığını öğrendi.

  • 214
Kur'an kursundaki eğitimde farkına vardı

Kastamonu’da Kur’an kursunda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından verilen eğitim sayesinde evde kendisini muayene eden kadın, bir kitlenin olduğunu anlayınca başvurduğu hastanede meme kanserine yakalandığını öğrendi.

Erken teşhisin ardından tedavi altına alınan kadın, meme kanserini yenerek sağlığına kavuştu.

Aldığı eğitim sayesinde kanser olduğunu öğrendi

Kastamonu İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kur’an kursuna kursiyer olarak katılan Makbule Çolakoğlu, Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğünden görevlendirilen sağlık ekiplerince kursta verilen eğitimde, meme kanserini kendi kendine tespit edebileceğini öğrendi.

Makbule Çolakoğlu, evde yaptığı muayene sırasında bir kitle olduğunu tespit etti. Vakit kaybetmeden KETEM’e giderek muayene olan Çolakoğlu’na meme kanseri teşhisi konuldu. Çolakoğlu, erken teşhis sayesinde kanseri yenerek sağlığına kavuştu.

"Kur’an kursunda verilen ders sonrasında kendimi muayene ederken fark ettim"

Daha önce meme kanseri ile ilgili bilgisinin olmadığını, kursta aldığı eğitim sayesinde her şeyi öğrendiğini belirten Makbule Çolakoğlu, "Kur’an öğrenirken İl Sağlık Müdürlüğünden arkadaşlar geldi. Orada meme kanserini tespit etmek için kendi kendimizi muayene etmeyi öğrettiler. Takip ederken ufak bir sertlik buldum. Hemen KETEM’e gittim, muayene oldum. Mamografim çekildi. Beni Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderdiler. Patoloji sonuçları beklenmeden 'bana kansersin' dediler. Ama başındaymışım. 16 kemoterapi yazmışlardı. Bir tanesi kaldı. Her Çarşamba alıyorum. Kitlem Allah’a şükür eridi, hiç kalmadı." dedi.