Kullanılmayan evlerin elektriği kesilecek

Köy yangınlarının çok fazla yaşandığı Kastamonu'da yazlık olarak kullanılan ya da boş olan evlerin elektriklerinin kesilerek ev yangınlarının azaltılması hedefleniyor.

  • 1368
Kullanılmayan evlerin elektriği kesilecek

Kastamonu’da İl Koordinasyon Kurulu (İKK) 2024 yılı 2. toplantısı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu’nda Vali Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Vali Dallı, "Köylerimizdeki evler özellikle ahşap, bu yüzden de çok fazla yangın oluyor. Bu konuda hepimiz son derece muzdaribiz. Bu yangınların büyük kısmı elektrik tesisatlarından kaynaklanıyor. Bu yüzden köylerdeki boş evlerin elektriklerinin bir şekilde şalterlerini kapatarak ya da sigortalarını sökerek veya başka bir formül bularak kesilmesini sağlayacağız. Bazı vatandaşlar yıl boyunca hiç evlerine gelmiyor ama elektrikleri bağlı. Evlerine gelecek olanlar da geldiklerinde elektriklerini açıp kullansınlar. Giderken de yine elektriklerini kapatıp gitsinler. Kısmen de olsa bu yangınların azaltılmasına faydası olur diye düşünüyoruz. Bu bir tedbirdir, bizler de bu tedbiri alalım istiyoruz." dedi.

Yangınlarla mücadele eden kurumlara teşekkür eden Vali Dallı, "Yangınlar sırasında ilgili bütün kurumlarımız çok büyük gayretler sarf ediyorlar hem orman yangınlarında hem köy yangınlarında. Belediyelerimize bu konuda teşekkür ediyoruz ama en az belediyelerimiz kadar Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne de teşekkür ediyoruz. Bütün arazözleriyle, araçlarıyla nerede bir yangın varsa koşturuyorlar. Çıkan bu yangınların söndürülmesinde çok ciddi katkılar veriyorlar. Bütün ilgili kurumlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Köylerde yangınla mücadelede kullanılan malzemelerin tamamlanmasını da isteyen Vali Dallı, "Bir de köylerimizdeki su tankları, hidrant, hortum gibi yangın söndürme konularında İl Özel İdaresi olarak gittiğimiz köylerden çok fazla talepler oluyor. Bunlar da gündemimizden hiç düşmesin. Yapabileceğimiz ne varsa aynı şekilde bunları yapmaya devam edelim inşallah." şeklinde konuştu.