KÜ Öğrencilerinden Hafta Sonu Etkinlikleri
Kastamonu Üniversitesi öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza atıyor.
ÖĞRENCİLER HAFTA SONU ETKİNLİKLERİNE BAŞLADI
Önce sosyal ağ üzerinden başlattıkları bir etkinliği aktif sahaya da taşıyan öğrenciler her hafta Pazar günleri bir araya gelerek tarih sohbetleri gerçekleştirmeye başladı.
İlk sohbet etkinliğini Sohbet-i Tarih grubunun kurucuları kendi aralarında gerçekleştirdi. Osmanlı Devleti’nin kuruluş meselesini tartışan Sohbet-i Tarih grubu üyeleri; yaptıkları etkinliği kameraya alarak ve aynı zamanda bir tutanakla kağıda dökerek kalıcı hale getirirken, önümüzdeki haftalardan itibaren etkinliğin katılımcı sayısının artmasını beklediklerini ifade ettiler.
Sohbet-i Tarih Grubu’nun kurucularından ve fikir sahibi olan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden Büşra Turhan; “Amacımız vaktimizi olumlu değerlendirmek. Üniversite öğrencileri hafta sonları, yatar, gezer, tozar, oyun oynar sanılıyor. Belki genel görünüm böyle olabilir ama bizler hayatımızın her anını faydalı işlerle doldurmak istiyoruz. Bu yüzden facebook sosyal ağı üzerinde başlattığımız bir uygulamayı haftada bir gün aktif sahaya taşımaya karar verdik. Her hafta belli bir tarihi konu üstünde sohbet etmeyi ve bilgi dağarcığımızı zenginleştirmeyi hedef edindik.” Diyerek grubu kurmalarının temel amacını ifade etti.
Grubun kurucularından Tarih bölümü 2. Sınıf öğrencisi Tuğba Güler de; “Kastamonu adeta bir açık hava müzesi gibi. Her tarafı tarih kokuyor. Bizler de bu memleketin tarihi ve kültürel değerlerini ve zenginliklerini öncelikle kendimiz öğrenmek ve ardından da duyurabildiğimiz kadar kamuoyuna duyurmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.
Büşra Turhan, Tuğba Güler, Meryem Nar, Filiz Küçükçelik, Hanife Baş, Melike Çiçek, Zuhal Menteş, Ufuk Tidim, Mikail Bayram ve Ali Demir adlı öğrencilerin gerçekleştirdiği ilk Sohbet-i Tarih etkinliğinde Osmanlı Devleti’nin kuruluş aşamasında Kastamonu kimliğinin önemini içeren bilgiler dikkat çekti.
Grubun Kurucularından Meryem Nar da; “Gerek tarihimizi öğrenme ve gerekse Kastamonu’nun tarihi ve kültürel kimliğini ortaya koyma amacıyla çıktığımız yolda Kastamonu kimliğinden de destek bekliyoruz. Tarih sohbetlerini gerçekleştirebileceğimiz mekan ve sohbet programlarına iştirak edecek katılımcılara yapılacak küçük ikramlar hususunda destek olunursa, inanıyoruz ki bu programın hedef kitlesi büyüyecek ve Kastamonu ile ilgili bilmediğimiz bir çok bilgiyi hep birlikte öğrenme imkanımız olacaktır.” Diyerek kurdukları gruba sahip çıkılmasını isterken; Diğer bir kurucu olan Mikail Bayram da; “Sohbetlerimizi elimizden geldiğince herkese açık yapmayı istiyoruz. Burada tarih konuşuyoruz, Kastamonu’yu konuşuyoruz. Ancak şimdilik belli sayıdaki grup yöneticisi ve üniversite öğrencisi sınırlandırmak zorundayız. Çünkü geniş katılımlı sohbetler gerçekleştirecek fiziksel ve ekonomik gücümüz yok.” Diyerek destek hususuna vurgu yaptı.
Sohbet-i Tarih Grubunun önümüzdeki hafta gerçekleştireceği etkinliğin yeri henüz belirlenmezken, grup üyeleri şimdiden bir sonraki sohbet konusu olan “Coğrafi Keşifler de Müslümanların rolü ve Kristof Kolomb” hakkında bilgi toplamaya başladılar.
İlk sohbetin ardından Kastamonu FM, üniversite gençliğinin ortaya koyduğu bu güzel çalışmayı takdir ettiğini belirterek destek verme kararı aldı.