'KSK…Kazandık ama!..'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'KSK…Kazandık ama!..'

  • 1465
'KSK…Kazandık ama!..'

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Batman Petrolspor ile karşı karşıya geldi.

Gazi Stadymu'nda oynanan karşılaşmada temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Batman Petrolspor'u 1-0 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Yeni sezonun ikinci maçını kendi sahamızda bu gün oynadık.

Misafirimiz Batman Petrolspor’du. Onların 'bir avuç' seyircisi vardı, bizim yoktu! Çünkü geçen yıldan Iğdır maçında; sözde KSK’lı olup zararına çalışan seyircilerin sahaya pet su şişeleri atması ve kötü tezahürat yüzünden olmuştu.

Her iki takımda ilk maçını kazanmıştı. Biz peşinen ŞAMPİYONLUĞA oynayan takım kurduğumuz iddiasındaydık. Acaba öyle bir takım görüntüsü izledik mi? TFF, Youtube kanalından canlı verdiği için izleyenler de bir fikir sahibi olmuştur.

Bana göre, takımda bir 'özgüven' vardı. Sağlam ve soğukkanlı oynadılar. İlk şutu da 11. dakikada 23 numaralı oyuncumuz Çınar Tarhan’dan gördük. Çınar’ın kumaşı iyi, faydalı işler yaptı çıkıncaya kadar.

Takımın sıklet merkezi Kubilay üzerinde görülüyor. O da hakkını verdi diyebiliriz.

Ne yazık ki net pozisyonlara giremedik. Petrolspor’un kalecisi 35. dakikada Okan’a çalım atmaya kalkınca kendine çalım attı ve topu Okan’a kaptırınca ancak ağlardan çıkarabildi. Maçın golü de bu oldu.

Yavan bir ilk yarı izledik. Heyecanlı, 'ah vah' diyeceğimiz bir pozisyona giremedik.

İkinci yarıda farklı değildi diyebiliriz. 62. dakikada ikinci bedava gol atmak işten bile değildi. Değişen kalecileri de önceki gibi hata yaparak kaleye 25 metre civarında uzakta olan Kubilay’a adeta pas verdi. Kubilay da boş kaleye maalesef atamadı.

Geçen sezonki hastalığımız devam ediyor. Hücumda çoğalamıyoruz, Okan tek kalıyor destek gelmiyor. Takım acar bir golcünün ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Sanırım alınanlardan vardır. Kendi sahamızda çift santrafor oynayabilmeliyiz. İkili hava toplarında da başarı oranımız oldukça az.

Yine tek golün üzerine yatma hastalığı ile vakit geçirmek akla yatkın değil. İkinci gol için mücadele etmek varken. Bilhassa kalecimiz Sertaç vakit geçiriyorken, oyuncularında oyundan düşmesine neden olmaktadır. Son dakikalarda bu yapılsa anlaşılabilir.

Önümüzdeki iki önemli deplasman, Altay ve 1461 Trabzon maçları hedefimiz hakkında ciddi fikir verecektir. Kazanılan üç puan için tebrikler. Her maçtan ders almamız gerekmektedir.

Umutlu olduğum eski oyuncularımızda Alptekin Çaylı ve Oğuzhan Doğan’ı yeterli bulmadım. İçimizden yetişen bu oyuncularımızın daha çok çalışmaları gerekiyor. Aksi halde genç yaşlarında son durakları alt ligler olur.

Maçın hakemi gayet iyi yönetti. Futbol adına sertliğe ve avantaj kurallarına riayet etti. Yardımcıları da bir kez bile ofsayt hatası yapmadı. Tebrikler."