'Kent Konseyi'nden kamuoyu haberdar değil'

Kastamonu Kalkındırma Derneği (Kal-Der) Başkanı Civelekoğlu, 'Kastamonu'da, Kent Konseyi'nden kamuoyu haberdar değil.' dedi.

  • 668
'Kent Konseyi'nden kamuoyu haberdar değil'

Kastamonu Kalkındırma Derneği olarak, Kastamonu için çalışmalara her platformda devam ettiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Civelekoğlu, "Son olarak Çorum Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Belediye Başkanları Birliğinin 'Belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşları Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi' toplantısına iştirak ettik. Tüm katılımcılar açısından gayet verimli bir toplantı oldu. Programda yapılan sunumlardan notlarımızı aldık. Kastamonu adına sunumumuzu yaparak katılımcı illerle düşüncelerimizi paylaşmış olduk." dedi.

"HEM SEVİNDİK, HEM ÜZÜLDÜK"

Civelekoğlu, "Programda Çorum’da çalışan bir Kent Konseyi’nin olduğunu da müşahade etmiş olduk. Buna hem sevindik hem de üzüldük. Sevindik, çünkü Çorum için aşkla üreten ve çalışan insanlar olduğunu ve Çorum Kent Konseyi’nin de bu çalışmalarda aktif bir şekilde bulunduğunu, hizmet ürettiğini, Çorum için kafa yorduğunu, tam bir gönüllük esasıyla ve samimiyetle mesai yaptığını gördük. Bu bizim için ülkemizde hala yaşadığı memleketi için kafa yoran, ömür tüketen insanların olduğunu göstermesi bakımından sevindiricidir. Bir yandan da çok üzüldük. Çünkü bildiğimiz kadarıyla Kastamonu’da Çorum gibi ülkemizin illerinden biridir. Aynı hiyerarşik yapı Kastamonu’da da vardır. Ama ne yazık ki Çorum’da olan Kent Konseyi’nin Kastamonu’da bugüne kadar varlığından kimsenin haberdar olmaması, başkanının, yönetiminin, üyelerinin kim olduğunun Kastamonu kamuoyunca bilinmemesi, bu insanların hangi kafa yapısıyla o makamlarda bulunduklarını düşündüğümüzde Kastamonu’da sıfırdan başka bir şey görmemek üzücü olmuş idi. Çünkü bugüne kadar Kastamonu Kent Konseyi’nin Kastamonu’nun menfaati için hiçbir açıklamasına şahit olmamıştık. Biz ilk defa bir konuda Kent Konseyi Başkanı’nın açıklama yapmasını yaşanılan bir hadiseye reaksiyon vermesi bakımından olumlu bulduk." diye konuştu.

"TAKİPÇİLERİ OLACAĞIZ"

Açıklamanın içeriğinin ayrı bir konu olduğunu belirten Civelekoğlu, "Demek ki Kent Konseyi Kastamonu’da varmış. Kastamonu kamuoyu da Kent Konseyi’nin varlığından ve başkanından haberdar olmuş oldu. Ümit ederdik ki Kastamonu ile ilgili bugüne kadar gerçekleşmiş konularda da reaksiyon göstermiş olsalardı daha faydalı olurdu. Ama şimdi ümit ediyoruz ki bundan sonrada Kastamonu’ya dair gerçekleşecek konularda da insiyatif alıp açıklamalarını ve eylemlerini yapsınlar. Böylece o makam vasıtasıyla hizmet etme nasibine müyesser olmuş olurlar. Çünkü biz zaten takipçileri olacağız." diye konuştu.

Kastamonu Kalkındırma Derneği Başkanı Tugay Civelekoğlu şöyle devam etti:

"Bu eleştirimizi kimsenin farklı mecralara çekmemesini arzuluyoruz. Biz Kastamonu’da sivil toplumun önemi ve varlığı açısından konuyu değerlendiriyoruz. Derdimiz Kastamonu’nun maddi ve manevi kalkınmasıdır. Herkesin de bunda sorumluluk sahibi olması gerektiğine inanıyoruz. Kastamonu’yu bir bütün olarak değerlendirip, çalışmaya hep birlikte devam edeceğiz."