Kastamonu'da 26 Lösemi Hastası Çocuk Bulunuyor
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Kastamonu İl Temsilcisi Şevket Yılmaz, Kastamonu'da 26 lösemili çocuğun tedavi gördüğünü belirtti.
KASTAMONU’DA 26 LÖSEMİ HASTASI ÇOCUK BULUNUYOR
(İHA) - Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Kastamonu İl Temsilcisi Şevket Yılmaz, Kastamonu’da 26 lösemili çocuğun tedavi gördüğünü belirtti.
Yılmaz, 2-8 Kasım tarihleri arasında Lösemili Çocuklar Haftası olarak kutlandığını ifade ederek, “LÖSEV, 14 bin kayıtlı hastası olan, halk tarafından en çok tanınan, beğenilen halka en yakın sivil toplum kuruluşu kar amaçsız kamu yararına çalışan bir vakıftır. Tek gelir kaynağımız bağışçılarımızda” dedi.
Her yıl Türkiye’de 2 bin çocuğun lösemi hastalığına yakalandığını belirten Yılmaz, “Bu hastalığın tedavisi 3-4 yıl sürmektedir. Lösemi uzun süreli bir kemoterapi uygulanarak başarı oranı yüzde 90’lara kadar ulaşmaktadır. Sonrasında gerek görülürse yüzde 5 oranındaki vakada uygun donör bulunursa kemik iliği nakli uygulanır. Lösemi bulaşıcı bir hastalık değildir. Çocuklarımız kendilerini korumak, enfeksiyon kapmamak için ağızlarında maske kullanırlar. LÖSEV’de yaşam mücadelesi veren on binlerce lösemili ve kanserli çocuğumuz yüzde 87’si gelir düzeyleri asgari ücret veya altındadır. Halbuki bu hastalıkta iyi beslenmek, temiz ortamlarda hijyenik yaşamak ve hayat sımsıkı sarılmak, moral desteği en az ilaç kadar önem taşımaktadır. Yaklaşık yüzde 70’i tedavi için diğer şehirlerden Ankara’ya gelmektedir” diye konuştu.
LÖSEV tarafından lösemili çocuklar için Lösemili Çocuklar Kenti’nin inşaatına başladıklarını açıklayan Yılmaz, şunları kaydetti: “İnşaatımız 18 ay gibi kısa bir sürede bitecek. En zengin bütçeleri bile tüketen lösemi ve kanser hastalıklarının tedavisi son derece pahalı ve zorluklarla dolu bir süreçtir. Tamamen parasız tedavi ve eğitim olanaklarımızla her şeyin “para para para” olmadığını ve “İnsanlığın ölmediğini” göstermek istiyoruz. Duyarlı ve hayırsever tüm kişi ve kuruluşların “İnsanlık ölmesin, insanlar ölmesin” ülküsüne maddi ve manevi destek vereceklerine, bu eşsiz eseri hep birlikte bağışlarla hayata geçireceğimize inanıyoruz.
LÖSEV Genel Merkezimiz Ankara da olup İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya illerinde de şubelerimiz bulunmaktadır diğer illerde il temsilciliklerimiz vardır. Ankara da bulunan Lösemili Çocuk Hastanemizde (Lösante) ilaçtan pijamasına kadar çocuklarımız ücretsiz tedavi edilmektedir. 200 civarında çocuğumuz tedavisi bitmiş maskelerini atmışlardır”
LÖSEV’in hiçbir zaman sokakta dergi satmadığını veya kapı kapı dolaşıp para toplamadığını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: “Halkımız bu konuda dikkatli ve uyanık olmasını istiyoruz. Ankara gölbaşında bulunan Lösemili Çocuklar Köyünde üretim atölyeleri, sevgi evleri oyun sokakları, Aile konutları, hayat bağı evleri, araştırma laboratuarları ve konak otelimiz de tek kuruş ödemeden insanca yaşıyorlar. Yine Ankara’da bulunan ilköğretim okulumuzda hasta çocuklarımız ve hastalığı yenen çocuklarımız Kolej eğitimi almaktadırlar. Kastamonu merkez ve ilçelerimizde 26 kayıtlı lösemili aile bulunmaktadır”
Ayrıca Yılmaz, halkın dikkatini çekmek için şehrin çeşitli yerlerine pankart astıklarını kaydetti.