Kastamonu'yu Kitaplardan Okumadık
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcıların önündeki tüm engelleri kaldırdıklarını söyledi.
BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI LOKMAN ÇAĞIRICI;
“BAĞCILARIN, ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLER KALKTI”
(İHA) - Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcıların önündeki tüm engelleri kaldırdıklarını söyledi.
Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi ile Kastamonu Üniversitesi’nin birlikte yürüttüğü “Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım Projesi”nin Kastamonu Sualtı etkinliğine katılmak üzere Kastamonu’ya geldi. Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kastamonu’yu ansiklopedilerde veya kitaplardan okumadıklarını belirterek, “40 yıla yakındır Bağcılarda birlikte yaşamaya çalışıyoruz. Biz geçmişiyle, şehitleriyle ve gazileriyle yaşayan bir topluluğuz. Bizler geçmişi geleceği aktarma adına tarihteki o güzellikleri değerlerimizi, değer verdiklerimizle buluşturma adına yapmış olduğumuz çalışmalar içerisinde mutlaka insanların mutluluğunu ve huzurunu hedeflemek zorundayız. Her şeyden önce insan, yeryüzünde Allah’ın yarattığı en kutsal varlıktır. Belki dünyada özellikle komünist ülkelerde alt yapı ve çevre faaliyetlerini daha fazla görüyoruz ama biz aslında 1453 yılında yerel yönetimi ve belediyeciliği yakalamış bir nesiliz” dedi.
BAĞCILARA ENGELLİ GÖÇÜ BAŞLADI
Bağcıların mutluluğunun içerisinde yaşayan herkesin mutluluğun geçtiğini vurgulayan Çağırıcı, “Bağcılarda 12-13 yıl önce yapılan araştırmada 12 bin ihtiyaç sahibi, yardıma muhtaç engelli vatandaşımızın olduğunu tespit ettik. O zaman 4 katlı bir rehabilitasyon merkezi inşaa ettik. Bun merkezinde yanında da engelli vatandaşlarımızın okul dönemi sonunda yani 17-18 yaşlarını bulduğunda devlet eğitim sürecini tamamladığını söylüyor. Özellikle otistik engellilerle ilgili olarak hayatını devam ettirebilmesi ve sosyal aktiviteler içerisinde bulunabilmesi için maalesef bir imkan yok. Biz bu kapsamda 14-15 yıl önce engeliler için bir ilk olarak alt yapımızı tamamladık ve meclislerimizi kurduk. Bunun yanında sosyal ve kültürel çalışmalarını yapabilmeleri için yine dünyada bir ilk olarak Engelliler Sarayını oluşturduk. Burada engelli vatandaşlarımız tüm aktivitelerini kolaylıkla yapabiliyor. Artık bağcıların önünde hiçbir engel bulunmuyor. Daha düne kadar imkansızlıktan veya utandığı için topluma çıkamayan engelli vatandaşlarımız, bu ülkede yok sayılmıştır. Bu istismar konularında yine engelliler, kendileri veya ailesi birçoğunda istismar konusu oldu. Fakat devlet, engelli vatandaşlar konusunda yaptığımız reformlarla bu istismar konuları da artık ortadan kalkmıştır” diye konuştu.
Ayrıca Çağırıcı, Bağcılar Belediyesinin engelli vatandaşlar için yaptığı alt yapı çalışmaları kapsamında sunduğu imkanlar nedeniyle bağcılara engelli göçü başladığını sözlerine ekledi.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise, gençlerin birçok sahada kendilerinden daha ileride bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Ben dalmasını bilmeyen bir insanım. Ama bu eğitimi alan engelli vatandaşlarımız başarılı olarak sertifikalarını almayı başardı. Bunun anlamı da dünyada kaldırılmayacak engel yoktur. Suyun altında engelli vatandaşlarımız dalgıçlık yapıyorsa dünyada kaldıramayacağı bir engeli yoktur. Bu tür faaliyetlerinde artarak devam etmesini temenni ediyoruz”
Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclisi Başkanı Fatma Şahin de, 14-15 yıl önce engelliler konusunda yola çıktıkları zaman herhangi bir organizasyon yaptıklarında engelli vatandaşlara ulaşmanın mümkün olmadığını söyleyerek, şunları kaydetti: “Fakat şimdi Engelliler Sarayımız sayesinde yaptığımız bir organizasyonda binlerce engelli vatandaşlar duyup kendiliğinden gelmeye başladı. Bu Engelli Sarayımız, şuanda dünyada tektir. Engelliler Sarayında, sporla engellileri rehabilite etmek istedik. Avrupa ve Dünya çapında engelli sporcular yetiştirdik. Bu yüzden emeklerimiz boşa gitmiyor”
Konuşmaların ardından proje kapsamında hazırlanan sunum davetlilere izlettirildi.