Kastamonu talep etti, Kütahya aldı

Kastamonu Kalkındırma Derneği (KAL-DER) Başkanı Civelekoğlu, 'Kastamonu, uygun fiyata et ve süt ürünlerinden faydalanmalı' demişti. Kastamonu talep etti, Kütahya aldı.

  • 25680
Kastamonu talep etti, Kütahya aldı

Kastamonu Kalkındırma Derneği (KALDER) Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Civelekoğlu, 14 Mart 2024'te Nasrullah Meydanı'nda basın açıklamasında bulunarak, Kastamonu’da Et ve Süt Kurumunun satış mağazasının açılmasını talep etmişti.

Civelekoğlu ayrıca, Küresel Et Kombinası ile Et ve Süt Kurumu arasında hayvan kesim hizmetiyle ilgili anlaşma imzalandığını, gelinen aşamada hayvan kesim hizmetinden öte bir faydanın Kastamonu için olmadığını, kesimde elde edilen etlerin ise ihtiyaç olan diğer illere gönderildiğini, Et ve Süt Kurumunun hemşehrimiz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya bağlı olduğunu, Kastamonu’da kesilen ete Kastamonu insanının da ihtiyacı olduğunu, Et ve Süt Kurumu ürünlerinin normal piyasa fiyatının çok altında satıldığını dile getirmişti.

"K'LER KARIŞTI! KASTAMONU YERİNE KÜTAHYA OLDU"

Kastamonu'da et ürünlerinin uygun fiyata satılacağını beklerken 'K'lerin karşıtığını düşünerek Kastamonu yerine Kütahya olduğunu söyleyen KALDER Başkanı Tugay Civelekoğlu, "Kastamonu’da Et ve Süt Kurumunun satış mağazasının açılması talebimizi hemşehrimiz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan istemiştik. Ugun fiyata et ürünlerinin satışa sunulması için protokol de imzalanmıştı. Duruma sevinirken Kastamonu yerine Kütahya'da satışlar başladı." diye konuştu.

Kütahya yerel basınında yer alan, "Kütahya'da Et ve Süt Kurumu ürünleri, Türkiye'de ilk defa Tarım Kredi Kooperatifi mağazası içinde açıldı" şeklindeki haberde, Tarım ve Orman Bakanı hemşehrimiz İbrahim Yumaklı'ya gayretlerinden dolayı teşekkür edildiği, vatandaşlara uygun fiyatlarda et ürünlerinin ulaştırılabileceği, kuşbaşı etin kilosunun 319 lira, kıymanın kilosunun 279 lira, kasap köfte ve İnegöl köftenin kilo fiyatının da 365 lira olduğu ifade edildi.