Kastamonu gençliği emin ellerde

Kastamonu gençliği sadece sandalye taşıyan, etkinliklerde pankart asan değil gerektiğinde karar alındığında düşüncelerine ve fikirlerine değer verilen bir gençlik.

  • 608
Kastamonu gençliği emin ellerde

Ülkenin ve Kastamonu'nun kanayan yarası uyuşturucu illetine bulaşan gençliği bu çamurdan kurtarmak için projeler hazırlayan Kastamonu sivil toplum kuruluşlarının beyefendi idol güler yüzlü Genel Başkanı Sercan Okur, gündeme dair ve KASKON gençliğinin hedef ve projelerini Akın Medya ekibine özel değerlendirmelerde bulundu.

Akın Medya: Sercan Okur kimdir, sizi sizden dinleyebilir miyiz?

Sercan Okur: 2 Ocak 1994 Kastamonu ili Doğanyurt ilçesi doğumluyum. 18 yaşıma kadar Doğanyurt'ta yaşadım. 5 kardeşiz. 18 yaşında İstanbul’a iş aş için diğer gurbete çıkan Kastamonulu aileler gibi gurbetle tanıştım. Aile büyüklerimin önerisi ile girdiğim gıda sektöründe 20 yaşıma kadar faaliyet gösterdim. Sonrasında askerlik sürecim oldu. Deniz Kuvvetlerinde Hatay İskenderun ardından Ankara'da Dikimevinde vatanı görevimi yaptım. Askerlik dönüşümde bir yıl kadar gıda sektöründe çalıştım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğünde işe başladım. Sosyal işler personeli olarak da göreve 2016 yılında başladım. Halihazırda aynı görevimde çalışmaktayım.

Kastamonu gençliği emin ellerde

Akın Medya: Cemiyet hayatına nasıl başladınız?

Sercan Okur: Cemiyet hayatım bununla birlikte askerden hemen geldikten sonra 2015 yılında Ümraniye’de siyasi bir partide gençlik kollarında başladı. Gençlik kollarında mahalle yöneticiliği mahalle başkanlığı ardından ilçe yöneticiliği bölge başkanlığı görevlerinde bulundum. Sonrasında ilçe başkanlığı adaylığı sürecim oldu, onun ardından siyasete ara verdim. 2018 yılında evlendim, iki kız evladım var, siyasete ara verdikten sonra Kastamonu dernekçiliğine yoğunlaştım.

Akın Medya: Farklı derneklerde de görevleriniz var diye biliyoruz onlar hakkında da bilgi alabilir miyiz?

Sercan Okur: Dernek camiasına 2018 yılında atıldım. KASDER Genel Merkez yönetim kurulu üyesiyim. İnsani Fikir Akıncılar Derneği Genel Başkan Yardımcısıyım. Kastamonu'da İnsani Hayat Derneğinin İstişare Heyeti Kurul Başkanıyım. KASDER Genel Merkez Gençlik Kollarında görev aldım iki dönem Başkan yardımcılığı yaptım, onun ardından Kastamonu Konfederasyonunda Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığını hali hazırda sürdürüyorum.

Akın Medya: KASKON Gençlik Kollları Yönetiminden de bahseder misiniz?

Sercan Okur: KASKON'da göreve başladığımızda 15 kişilik icra kurulu ve 37 kişilik yönetim kurulu oluşturduk. Bu arkadaşlarımızın özellikle İstanbul’un 39 ilçesinde ikamet eden ve Kastamonu’nun farklı ilçelerinden olmasına özelikle özen gösterdik. Kastamonu Konfederasyonu kurumsal yapısını korumak amacıyla federasyonlarımız üzerinden KASKON'a bağlı federasyonlara resmi yazı göndererek genç kardeşlerimizi gençlik kolları yapılanmamıza davet ederek geniş yelpazede birlik ve beraberlik içinde hizmeti hedefledik.

Akın Medya: KASKON gençliğinin hedefi nedir?

Sercan Okur: Kastamonu dernekçiliğinde gençlik kolları gerçekten zor bir nokta, niçin zor bir nokta.

"Kastamonu dernekçiliği şu anda çok yaşlı"

Kastamonu dernekçiliğini gençleştirmemiz gerekiyor, ama maalesef şöyle bir handikap var, nedir derseniz ülkemizdeki maddi ve ekonomik sıkıntılardan dolayı dernekçilik her geçen gün zorlaşıyor, gençlerimizin ilgi alanı olmaktan tamamen çıkmış durumda. Kastamonu dernekçiliği olarak gençler olarak genel şöyle bir durum var, bir ön yargı var. Biz bu ön yargıyı kırmak istiyoruz.

Akın Medya: Nedir bu kırmak istediğiniz ön yargı?

Sercan Okur: Kastamonu dernekleri bize göre sadece piknik yapan, kahvaltı yapan sadece yaşlı amcaların buluşmak için toplandığı ayda bir haftada bir toplantı yaptıkları ortamlar. (Bazı derneklerde okey oynanan yerler) Gerçek manada dernekçilik yapanları tenzih ediyorum sakın yanlış anlaşılmasın. Biz daha çok bu ortamlarda değil sosyal alanlarda vakit geçirmek istiyoruz diye düşüncelerini ve görüşlerini bizlere ifade ediyorlar.

Kastamonu gençliği emin ellerde

Akın Medya: Faaliyetleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Sercan Okur: KASKON Gençlik Kolları olarak, sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz. Sosyal etkinliğimiz, piknikler, çay sohbetleri, eğitim seminerleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kan bağışı programları, bu gibi sosyal sorumluluk çalışmalarına ağırlık veriyoruz. KASKON Gençlik Kolları olarak Afrika Tanzanya’daki genç kardeşlerimize din diyanet ırk mezhep ayırmaksızın yeterki gençlik olsun bizim için yeterli. Tanzanya’daki kardeşlerimize oyuncak desteklerinde bulunduk. Kastamonu Gençlik bayrağını Tanzanya'da yaptığımız projelerle dalgalandırdık. Bundan dolayı şahsım ve yönetim kurulu olarak çok mutluyuz.

Akın Medya: Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinde önemli sosyal sorumluluk projelerine imza attığınızı biliyoruz neydi bunlar?

Sercan Okur: Deprem döneminde İstanbul’a gelen ve ulaşabildiğimiz bütün depremzede aileleri ilçe kaymakamlıklarından, muhtarlıklardan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden tek tek öğrenerek hepsini ziyaretlere gittik, ailenin faydalanabilecekleri imkanlardan bahsederek depremzede çocuklarımıza psikolojik destekler sağladık, yüzlerinin gülmeleri için onlara oyuncaklar sevdikleri yiyecekler hediye ettik. Bunun ardından yine deprem bölgesine giderek ramazan ayı içersinde iki gün boyunca depremzede ailelerimize 2 bin kişilik sıcak iftar yemeği ikramında bulunduk KASKON Gençlik Kolları olarak. Depremzede ailelerini çadırlarda ziyaret ederek genç kardeşlerimiz ile çocuklarla hoş vakitler geçirerek gençlerimize oyuncaklar ve çikolata ikramında bulunarak bir nebzede olsa acılarına ortak olduk, psikolojik destek sağladık. İş insanlarımızı iş yerlerinde ziyaret ettik, siyasetçilerimizi makamlarında ziyaret ettik, dernek, federasyon, köy derneklerinin başkan ve yöneticilerine ziyaret gerçekleştirdik, onlarla istişareler yaptık, birlikte hizmet noktasında ortak ne tür çalışmalar ortak ne tür projeler gerçekleştirebiliriz konuştuk, seçim dönemlerinde hemşehrilerimizden aday olanların programlarına katılarak gençler olarak destek sağladık. SMA hastası Mehmet Aslan kardeşimize destek kampanyalarına katılarak destek verdik. Yine diğer Doğanyurtlu hemşehrimizin oğlu SMA hastası Yağız Batu Demirtaş’a da sağlığına kavuşması için yapılan destek kampanyasına iştirak ederek ailenin yanında olarak destekte bulunduk. Gençlik olarak icra ve etkinlik toplantılarımızı muntazam ve düzenli yaptık. 29 Ekim'de Ankara'ya giderek Anıtkabir ziyaretinde bulunduk. Ulusal kanallara Kastamonu Gençliği adına TV programlarına katılarak röportaj verdik. Kastamonu Gençliği olarak şehit cenazelerine katılım sağlayarak acılı ailelerimize acılarına ortak olarak taziye ziyaretinde bulunduk.

Akın Medya: Kastamonu'da kurduğunuz dernek ve birlikte yapılan projeler hakkında da bilgi rica edebilir miyiz?

Sercan Okur: Ekibimizle göreve başlar başlamaz ilk işimiz, Kastamonu merkezde gençlik olarak bir yapılanma kurmak oldu. İstanbul'da faaliyete geçtikten sonra Kastamonu'da neden böyle bir ekip kurduk İstanbul'da faaliyetlerimiz devam ederken Kastamonu'da genç kardeşlerimizi düşünmek zorundaydık. Buradaki en önemli kırmızı çizgimiz Kastamonu'da her geçen gün çoğalan yasaklı madde bağımlısı gençlerle ilgili mücadeleydi. Madde bağımlılığı ile mücadele Kastamonu'da bu konudan muzdarip genç kardeşlerimize el uzatmak oldu. Kastamonu'da yaklasık 12 yıldır madde bağımlılığı ve gençlerle mücadele veren değerli hocamız Sayın Abdullah Karamehmet ile birlikte bu çalışmalara başladık. Ardından Kastamonu İnsani Hayat Derneğini kuran değerli hocamız Sayın Abdullah Karamehmet ve ekiplerimizle birlikte bu mücadeleyi daha güçlü bir şekilde başlattık. Arkadaşlarımızla bu ekibi kurarken madde bağımlısı olan gençlerimizi ikna ederek ailelerine tek tek ulaşarak tedavi almaları amacıyla Tokat'ta bulunan AMATEM Ankara'da bulunan AMATEM'de tedavi süreçlerini hızlı bir şekilde başlattık. Şu ana kadar 120'ye yakın genç kardeşimiz madde bağımlılığından kurtarıldı.

Kastamonu gençliği emin ellerde

Akın Medya: Nasıl bir çalışma süreci uygulanıyor?

Sercan Okur: Bu projemize şu şekilde devam ediyoruz, önce ikna süreci sonra tedavi süreci. Bu kardeşlerimizi ekiplerimiz tarafından kendimiz teslim ediyoruz. Tedavi süreçlerini yakından takip ediyoruz. Tedavileri bittikten sonra yine kendimiz alarak Kastamonu’ya getirerek Kastamonu'da tekrar bu gençlerimizi hayata kazandırmak amacıyla, iş ve aile hayatlarını da yakından takip ederek destek sunuyoruz. Aynı zamanda bu arkadaşlarımızı Kastamonu’daki genç ekiplerimize dahil ederek mücadelede giderek güçleniyoruz.

Akın Medya: Bu projenize dahil olabilecek gençliğe nasıl ulaşıyorsunuz ya da o gençlik size nasıl ulaşabilir?

Sercan Okur: Özelikle bu konudan muzdarip olan aileler bize ulaşıyorlar. Biz artık çocuklarımıza laf geçiremiyoruz, çocuklarımız evlerine girmiyor. Bu konuda bize tedavileri hakkında yardımcı olun diye istekleri oluyor veya gençler çalışmaları duyup bizlere dahil oluyorlar. Kastamonu merkezde Yeşilay var evet doğru, o da kendi şartlarında çalışmalar yapıyor. Yeşilay sabah 8.00'de açılıp saat 17.00'de kapanan devlet kurumu gibi çalışan resmi bir sivil toplum kuruluşumuz.

"Madde kullanımı Kastamonu'da görünmeyen büyük bir yara"

Akın Medya: Şu an tedavi gören 80 kişilik sayının ilçelere dağılımı hakkında bilgi alabilirmiyiz?

Sercan Okur: Bu sayı sadece merkezi kapsıyor biz ilçelere yetişemiyoruz. Madde bağımlılığı maalesef o kadar hızla yayılıyor ki Kastamonu merkezde bile çok sayıda var.

Akın Medya: Bu kişiler ya da aileleri size nasıl ulaşabilirler?

Sercan Okur: Kastamonu'da bu konudan muzdarip kişiler ya da ailelerinin bize ulaşmaları için Kastamonu İnsani Hayat Derneği var, resmi olarak kuruluşunu yaptık. Kastamonu İnsani Hayat Derneğine Sayın Abdullah Karamehmet hocamız başkanlık yapıyor. Bende bu derneğin istişare heyeti başkanlığını yürütüyorum. Ayrıca yönetim kurulunda bulunan ve İnsani Hayat Derneği yönetiminde görev alan ekip arkadaşlarımız da mevcut.

Akın Medya: Bu derneğin fonksiyoneli nedir neler yapar neleri yapmaya devam ediyor?

Sercan Okur: Bu derneğimizle birlikte iş birliği yaparak İçişleri Bakanlığımıza proje yazdık. İçişleri bakanlığı tarafından projemiz kabul edildi. Projemizin ismi "Hayatı Keşfet." Şu an projemizin faaliyetlerini Kastamonu merkezde yürütüyoruz. Hatta geçtiğimiz 19 Temmuz'da gençlerimizi projemiz faaliyetleri kapsamında İstanbul’a davet ettik ve iki günlük bir kültür gezisinde yaklaşık 15 arkadaşımızı ağırladık. İstanbul'un turistik ve kültür değerlerini tanıttık. Daha öncede bu projenin bir benzerini yine yapmıştık. İstanbul'u televizyonlarda, dizilerde, kartpostallarda görmüş, hiç İstanbul'a gelmemiş, gelme imkanı olmayan kardeşlerimizi getirip hayallerini gerçekleştirererek unutulmayan bir motivasyon gezisinde buluşturduk. "Hayatı Keşfet" projesi kapsamında İstanbul'u görmemiş kardeşlerimize İstanbul'u keşfetmelerini sağlayan projelerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Bizim birinci önceliğimiz samimiyet, sevgi ve saygı çerçevesinde rol model bir Kastamonu gençliği yetiştirmek. Yetenekli genç kardeşlerimizin yeteneklerini keşfedip yetenekli olduğu alanlarda desteklemek, gelişmelerine yardımcı olarak kendilerine iş imkanları sağlayıp destek olmayı hedefliyoruz. Gençlik Kolları İcra Kurulu olarak bununla ilgili araştırma ve geliştirme birim başkanımız ve Kastamonu derneklerimizin bana göre olmazsa olmazı sanat kurulu birim başkanlığımız da sürekli arayış ve araştırmalar yapıyor.

Kastamonu gençliği emin ellerde

Akın Medya: Gençlik derneğinin olmazsa olmazı sizin için en önemli öne çıkan faaliyetlerini söylemek gerekirse neler söylersiniz?

Sercan Okur: İstanbul’daki faaliyetlerimiz arasında siyasette görev yapan genç arkadaşlarımızı parti fark etmeksizin desteklemek, ticaret ile uğraşan arkadaşlarımızın ticari hayatında başarılı olmaları için desteklemek, diğer genç iş insanı kardeşlerimizle tanıştırmak ve birlikte ticaret yapmalarına vesile olarak bir ticaret ağı oluşturmak ilk fırsatta öne çıkan hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Okuyan genç kardeşlerimizi desteklemek, bütün derneklerle birlik ve beraberlik içersinde Kastamonu'ya ve Kastamonu'nun insanlarına ciddi manada hizmet vermek görev bilincimizdir. Genç kardeşlerimizi birleştirmek ve bir araya getirmek amacıyla, sosyal faaliyetler düzenlemekteyiz. Şu ana kadar üç defa Kastamonu gezi turu yaptık. Kastamonu turizmi ve gastronomisine destek vermek, genç kardeşlerimizin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmak bizim asli görevlerimizdendir.

Akın Medya: Sivas’tan sonra İstanbul’da en çok nüfusa sahip Kastamonulu hemşehrilerimiz ve gençliğine seslenmek isterseniz mesajınız ne olur?

Sercan Okur: Kastamonulu hemşehrilerimize sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum, gençlerimiz sivil toplum kuruluşlarına derneklerimize yönelsinler, buralarda genç kardeşlerimizin görevler almalarını arzu ederiz. Kastamonulu gençliği bir araya geldiğimizde yapamayacağımız hiçbir iş yok, ben inanıyorum birlikte çok güzel işler yapacağız, birlikten kuvvet doğacaktır, bizler bu arada büyük bir aileyiz, gençlik kolları ailemiz her gecen gün büyüyor, biz burada bir sürü anılar ve hikayeler biriktirdik yeni genç kardeşlerimizin katılmalarını arzuluyoruz, biz birlikte güçlüyüz. Her daim bizim arkamızda duran bizlerin bu işleri başarıyla yapmamıza destek veren başta KASKON Genel Başkanımız Mehmet Alver Bey ve yönetim kuruluna, Başkan Vekilimiz Kubilay Salih Vatandaş’a, gençlerin abisi Gençlik Kolları sorumlumuz ve Genel Başkan Yardımcımız Ali Rıza Yıldırım başkanımıza, şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım ve Kastamonu gençliği adına sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu işleri organize ederken, sorgusuz sualsiz her daim yanımda olan yol arkadaşlarım, ekip arkadaşlarım, yönetim kurulundaki birbirinden değerli arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum, bizler bir ekipten daha fazlası biz büyük bir aileyiz.

Akın Medya: Araç ilçesinde bulunan tarihi bir kazı "Kahin Tepe" çalışmaları ile ilgili açıklamalarınız ulusal medyada büyük yankı buldu bu konu ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

Sercan Okur: Son günlerde Kastamonu Araç ilçesinde bulunan "Kahin Tepe" arkeolojik kazı çalışmaları ile ilgili medyaya yaptığımız basın açıklaması ile birlikte Kastamonu’da gündem yarattık. Ben bütün hemşehrilerimden bu konuya dikkatlerini vererek sahip çıkarak destek olmalarını bekliyorum. Çünkü Kastamonumuzun gelişimi turizimdir. Turizm noktasında ve tarih noktasında büyük bir tanıtıma katkı sağlayacağına inanıyorum. Ekonomik nedenlerden dolayı kazı çalışmalarına ara verildiğini biliyoruz. Bu konuda iş adamı hemşehrilerimizin kazı çalışmalarına sponsorluk ve maddi destek olarak katkıda bulunmalarını ve destek vermelerini rica ediyoruz. Biz Kahin Tepe ile ilgili kazı çalışmaları başlayana kadar konunun takipçisi olacağız. Bunu da buradan siyasi büyüklerimize ve Kastamonu kamuoyuna duyurmuş olalım.

Akın Medya: Son olarak mesajınızı alabilir miyiz?

Sercan Okur: KASDER Genel Merkezi başkanlığına yeni seçilen Genel Başkan Sayın Rahmi Sezer ve ekibini tebrik ediyor başarılar diliyorum. Geçmiş dönemde görev yapmış Sayın Remzi Şen’e ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkürler ediyorum. Kastamonumuzun birlik ve beraberliği adına güzel hizmetler yapacaklarına inanıyor başarılar diliyorum.

Akın Medya: Sayın Okur, çocukluk yıllarınız hayalleriniz ve bu koşuşturmada kendinize ailenize zaman ayırabiliyor musunuz, boş zamanlarınızda neler yapmaktan hoşlanıyorsunuz?

Sercan Okur: Doğanyurt'ta çok eski yıllarda dedelerimizin yük gemileri varmış o bakımdan yıllar önce gemicilik ve kaptanlık yapmış dedelerin kaptan bir ailenin çocuğu ve evimiz denize yürüme mesafesi olduğu için denize aşık bir yaşantımız deniz kokusu ve yosun kokusu olmadan yaşayamayan çocukluk yıllarımız geçti. Çiftçi bir ailenin çocuğuyum babam uzun yıllar çiftçilik ve o da İstanbul’a göç eden bir aile olarak uzun yıllar İstanbul’da ticaretle uğraştı. Benim çocuk yaşta hayalim Orman Genel Müdürlüğü personeli olmaktı. Bundan dolayı boş zamanlarımda doğa yürüyüşü en büyük hobilerim arasında yer alıyor. Av merakım vardır, yoğun çalışma tempomuz İSKİ Genel Müdürlüğündeki görevimiz, onun dışında dernekçilik hayatım ve farklı cemiyetlerdeki görevlerim ile dolu dolu geçiyorsa da özelikle imkan ölçüsünde hafta sonunu ailem ve çocuklarımla vakit geçirmeye gayret ediyorum. Siyasetle ilgili güzel teklifler alıyorum, bir partinin genel merkez gençlik kollarından güzel bir teklif aldım. Şu an Kastamonu dernekçiliğin de gençlik kollarında yapacak çok işlerimiz olduğu için siyasi partiden gelen teklifi kabul etmedim. Önce başarıyı kendi memleketimden elde etmek ve başarmak istiyorum. Ondan sonra nasibimizde siyaset varsa devam ederiz. Bana göre bir dernek başkanının asli görevi bulunduğu makamları kendilerine siyasi bir noktaya getirmek olmamalı. Bu makamları kendi ekiplerindeki arkadaşlarını bir noktalara getirmek olmalı diye düşünüyorum. Bu maalesef Kastamonu dernekçiliğinde ters işliyor. Başkanlar kendi karar alan değil, doğru kararları alan kişi olmalıdır. Ben yaptım ben böyle uygun gördüm diyen olmamalıdır. Bu konulara özel ihtimam gösteriyorum. Gösteren başkanlara da saygım sonsuz.

Kastamonu gençliği emin ellerde

Akın Medya: Dernekçilikteki hayaliniz nedir?

Sercan Okur: Hayalim çok uçuk ve imkansız değil. Kastamonu derneklerinin çok gereksiz yere dernek mülkiyetlerine kira vererek gereksiz para harcadığını düşünüyorum. İstanbul'da 1,5 milyon Kastamonuluyuz diyoruz. Kastamonu dernekçiliğinde hayalim tek bir çatı altında toparlanmak. Her mahallede her ilçede farklı kiralar verilmesin, biz İstanbul’daki bütün Kastamonululara ulaşalım çok cüzi miktarda küçük küçük yardımlarla çok güzel işler yapabileceğimizi hayal ediyorum. 1,5 milyon Kastamonuludan 20 tl cüzi destek alsak büyük bir rakam ortaya çıkıyor. Bu yardımla siyasete yön veren siyasetten beklentisi olmayan Kastamonu sivil toplum örgütü oluruz. Kastamonulular tarihte Osmanlı'ya yön verenler oldu. Benim hayalim İstanbul'da ve Türkiye siyasetine yön veren bir Kastamonulu dernekçiliği. Kastamonu gençliğini bir araya toplamak benim en büyük hayalimi süslüyor. Bizler siyaseti bilmiyoruz, siyasetle uğraşan hemşehrilerimizi sadece sosyal medyada mesaj yazmakla desteklemek olmuyor. Onlarla yan yana omuz omuza yol yürüyüp desteklemeliyiz yanında olmalıyız. İstanbul'da başarılı iki genç hemşehrimiz başarılı belediye başkanlarımız var. Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Abdullah Özdemir ve Arnavutköy Belediye Başkanı Sayın Mustafa Candaroğlu. Yani Kastamonu gençliğine imkan ve destek verilirse neyi başarabileceklerinin en bariz iki örneğidir. Buradan bu vesile ile iki hemşerimiz başarılı belediye başkanlarımıza başarılar diliyorum. Kastamonu gençliği sadece sandalye taşıyan, etkinliklerde pankart asan değil gerektiğinde karar alındığında düşüncelerine ve fikirlerine değer verilen bir gençlik olarak sahip ve destek olmalarını dernekçi büyüklerimizden bekliyor ve istiyoruz. Dernekçilik benim için sadece görevlerin yerine getirildiği astın üstün olduğu bir yer değil yeri geldiğinde ailevi sıkıntıların dinlenerek psikolojik destek verdiğimiz yeri geldiğinde maddi destekler verdiğimiz iyi kötü gününde yanında olduğumuz bir dost bir hemşehri bir arkadaşı olmalıyız bu duyguları hissettirmek için yanında olmalıyız. Akın Medya ve şahsınıza Kastamonu dernekçiliği ve Kastamonu tanıtımına verdiğiniz katkı ve destekten dolayı da ayrıca teşekkür ediyor sayfalarınızda ve sosyal medyada faaliyetlerimize tanıtım desteği verdiğiniz için ayrıca teşekkürler ediyorum. Son olarak da sözlerime eklemek istiyorum Kastamonu'da "Hayatı Keşfet" projelerinde bizlere destek olan görevi başında elim bir olayda şehit olan Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü personellerinden değerli emniyet mensubu şehidimiz Ahmet Şahan büyüğümüzün mekanı cennet olsun, yaralı emniyet mensubumuz Arif Ay’a da acil şifalar diliyorum. Kastamonu Emniyetimizin başı sağ olsun.