Kastamonu'da tehlike! Vatandaşlar uyarıldı

Kastamonu'da yarın beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Vali Meftun Dallı başkanlığında toplantı yapıldı.

  • 1008
Kastamonu'da tehlike! Vatandaşlar uyarıldı

TAMP Afet Çalışma Gruplarının sorumlu kurum idarecileri, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yağış uyarısı nedeniyle Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında toplandı.

Toplantıda, 1 Ekim 2024 Salı günü Kastamonu'nun kuzeybatısında (Cide, İnebolu, Şenpazar, Azdavay, Pınarbaşı, Doğanyurt) şiddetli ve yer yer aşırı, iç ve kuzeydoğusunda kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağışların olması beklendiğinden ortaya çıkabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı alınacak tedbirler değerlendirildi.

Vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya davet eden Vali Dallı, "Bölgemizde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle ilgili kurumlarımız tüm araç ve personeliyle uyarıların geçerlilik periyotları süresince teyakkuz halinde olacak. Süreci yakından takip ediyoruz, edeceğiz. Kıymetli hemşehrilerimizden de bu süreçte dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyoruz. Cenab-ı Hak her türlü afetlerden muhafaza eylesin." dedi.