'Kastamonu'da madde bağımlılığı çok ciddi boyutlarda!

KASKON Gençlik Kolları Genel Başkanı Okur, 'Kastamonu'da madde bağımlılığı çok ciddi boyutlarda!' dedi.

  • 2980
'Kastamonu'da madde bağımlılığı çok ciddi boyutlarda!

Kastamonu Konfederasyonu (KASKON) Gençlik Kolları, yaklaşık 3 yıldır Abdullah Karamehmet başkanlığında ve ekibinin yürüttüğü Kastamonu İnsani Hayat Derneği ile birlikte madde bağımlılığıyla mücadele ediyor.

"GENÇLERİMİZE HIZLA ULAŞIP İKNA SÜRECİ BAŞLATIYORUZ"

"Biz bu mücadeleyi Kastamonu’nun görünmeyen kanayan yarası olarak değerlendiriyoruz." diyen Kastamonu Konfederasyonu Gençlik Kolları Genel Başkanı Sercan Okur, "Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 100'ü aşkın Kastamonulu genç kardeşimizi bu bağımlılıktan kurtardık. Tabi ki bunlar çok zorlu süreçler. Öncelikle Kastamonu merkezde bulunan madde bağımlılığı ve mücadele noktasında Kastamonu İnsani Hayat Derneği kuruldu. Genç kardeşlerimizden oluşan ekibimizle bu gençlere hızla ulaşıyoruz ve ikna sürecimiz başlıyor. Bu kardeşlerimizi öncelikle madde bağımlılığından kurtulmaya ikna ediyoruz. Sonrasında Ankara'da ve Tokat'ta bulunan tedavi merkezlerine direk kendimiz getirerek tedavi ve yatış süreçlerini başlatıyoruz. Tedavi süreci biten kardeşlerimizi tekrar hastaneden alarak Kastamonu merkeze getirip topluma geri kazandırmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz." dedi.

"KASTAMONU'DA MADDE BAĞIMLILIĞI ÇOK CİDDİ BOYUTLARDA"

Okur, "Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığımıza yazmış olduğumuz 'Hayatı Keşfet Projesi' onaylandı. Bu projeyle genç kardeşlerimizi topluma geri kazandırıyoruz. Yaptığımız çalısmaları sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip de edebilirsiniz. Yakın zamanda Kastamonu'dan gelen ekibimiz ve genç kardeşlerimizi proje Kapsamında İstanbul'da kahvaltı programı ile başlatıp akabinde İstanbul gezisini gerçekleştirdik. Kastamonu ve ilçelerindeki madde bağımlılığı çok ciddi boyutlara gelmiş ve kullanım yaş oranları çok düşmüştür. Ekiplerimizce yaptığımız toplantılar neticesinde bu hızda kullanım devam ederse yarın Kastamonu'da daha vahim durumlarla karşı karşıya kalınacak, akıl sır erdiremediğimiz vakalar yaşanacaktır. Bir iki örnek vermek gerekirse, İstanbul'da yaşayan madde bağımlısı gencin annesinin boğazını keserek yaşamına son vermesi, madde etkisi geçince annesini sorması. Günümüze gelince Kastamonu'da verdiğimiz şehidimiz. Bizler Kastamonu sevdalısı gençler olarak memleketin kanayan yarasıyla gücümüz yettiğince mücadelemize devam edeceğiz ve asla vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Kastamonu Konfederasyonu Gençlik Kolları Genel Başkanı Sercan Okur şöyle devam etti:

"Bu konuda sizlerinde desteklerini bekliyoruz. Madem ki sevdamız davamız da Kastamonu bu mesele hepimizin meselesi. Harekete geçmek için kaybedecek vaktimiz kalmadı. 'Bir milletin asıl gücü; tankı, topu, tüfeği değil inançlı ve imanlı gençliğidir.'"