Kastamonu'da fener alayı büyük ilgi gördü

Kastamonu'da geleneksel Cumhuriyet Bayramı fener alayı büyük ilgi gördü.

  • 242
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kastamonu'da fener alayı büyük ilgi gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen fener alayı, şehir halkının büyük katılımı ve coşkusuyla gerçekleşti.

28 Ekim akşamı saat 19.30'da Kışla Parkı önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı önüne kadar süren fener alayı, tüm resmi bayramlarda olduğu gibi bu yıl da unutulmaz anlara sahne oldu.

Etkinliğe, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, AK Parti Milletvekili Fatma Serap Ekmekci ve Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın yanı sıra siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı gösteri ekibi ve Kastamonu Polis Akademisi öğrencileri de fener alayında yer alarak, gösterileriyle kutlamalara renk kattı.

Kastamonu halkı, ellerinde Türk bayrakları ve fenerlerle meydana akın etti.

Şehir merkezindeki tarihi ve simgesel noktalardan geçen fener alayı, izleyenlere Cumhuriyetin 101. yılını kutlamanın gururunu yaşattı.

Meydanda toplanan binlerce kişi, marşlar ve şarkılar eşliğinde Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Kastamonu'da düzenlenen fener alayı, şehrin tarihi dokusuyla uyumlu bir şekilde, kutlamaların bir parçası olarak hem yerel halkın hem de şehir dışından gelen misafirlerin büyük beğenisini kazandı.

Haber: Kader Koçmar / Gamze Gül Atmaca