'Kastamonu'da buğday toprak altında bekletiliyor'

Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Urganioğlu, 'Toprak Mahsulleri Ofisi Kastamonu'da buğdayı toprak altında bekletiyor.' dedi.

  • 938
'Kastamonu'da buğday toprak altında bekletiliyor'

Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Ayten Urganioğlu, geçen yıl üreticiden alınarak Kastamonu’da depo ve silo olmadığı için toprak altında Toprak Mahsulleri Ofisince uzun süredir bekletilen tahılın akibetini sordu.

Urganioğlu, "2024 yılı başlarken bu yılın aziz milletimiz için milletçe özlediğimiz güzellikler getirmesini 2023 yılında yaşanan olumsuzlukların yaşanmamasını niyaz ve temenni etmiştik. 2024 yılından da hem ülkemiz hem de Kastamonu için beklentilerimiz olduğunu açıklamalarımızda ifade etmiştik. Maalesef ki yeni yılın şu altı ayı içerisinde hem genel siyasette hem de yerel siyasette yaşadıklarımız geride bıraktığımız 2023 yılını bile fazlasıyla aratmaktadır." dedi.

"Biz Memleket Partisi olarak bunca olumsuzluğa rağmen yol gösterici vazifemizi yerine getirmenin gayretinde olacağız." diyen Ayten Urganioğlu, "En son bilgi sahibi olduğumuz konu Kastamonu’nun kuzey tarafından girişinde anayol kenarında toprak altında bekletilen ve miktarını bilemediğimiz tahıllardır. Öğrendiğimiz kadarıyla bu tahıl Toprak Mahsulleri Ofisince geçen yıl üreticiden alınmıştır. Ancak Kastamonu’da depo ve silo olmadığı için toprak altında bekletilmektedir.

Miktarı belli olmayan bu tahılın TMO tarafından toprak altında bekletilirken de, bunun korunup korunmadığı, kullanım özelliğini koruyup korumadığı, korunması yönünde tedbir alınıp alınmadığı, çürüyüp çürümediği muammadır. Ülkemizin dışarıdan buğdayı dahi ithal ettiği bir dönemde bu buğdayın neden bunca zamandır ekonomiye kazandırılmadığını biz merak ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"İLGİLİ KURUMLARI BURADAN HABERDAR EDİYORUM"

Urganioğlu, "Öğrendiğimiz kadarıyla buğdayın toprak altında bekletilme süresi mevcut koşullarda herhangi bir yerden su almadığı, bu nedenle de çürümediği ve dış etkenlerden korunduğu durumlarda en fazla bir yıl olduğu söylenmektedir. Bu ürünün burada olduğundan, uzun zamandır bekletildiğinden ilgili kurumların haberi var mı bilmiyorum. Envanterlerinde bu ürünler görünüyor mu görünmüyor mu, kalitesi nedir bilmiyorum. Ancak TMO’yu buradan haberdar ediyorum. Bu ürünler toprak altında ziyan olmadan, özelliklede milletimiz ağır ekonomik koşullar altında hayat mücadelesi verirken o buğdayın orada heba edilmesine gönlümüz razı olmaz." diye konuştu.

"POZ VEKİLİMİZİ DE HABERDAR EDİYORUM"

Urganioğlu, "Bu vesileyle hergün poz vermekten çekinmeyen poz vekilimizi de haberdar ediyorum. Her gün reklamını yapana kadar bu buğdaylar nedir, ne değildir, sonucunda ne olacaktır bunun da takipçisi olsun, bizde takipçisi olacağız. Cumhuriyet birikimlerinin pervasızca harcandığı ve sömürüldüğü bir zamanda  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin olduğu kaşkolla kısa metrajlı filmindeki subliminal mesajı milletimiz anlamıştır. Bu ülkede Atatürk’ün ismi ve resmi olmadan bir iş yapılamayacağı sayın vekil tarafından da görülmüştür ve kabul edilmiştir. AK Parti’nin de bu gerçeği anlaması olumlu bir ilerlemedir." diye konuştu.

Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Ayten Urganioğlu şöyle devam etti:

"Memleket Partisi olarak memleketimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Kastamonu’da olan her olayı da Kastamonu için yakından takip ediyoruz. Milletimizin özelindeki her şey bizim için önem arz etmektedir. Bizler örgütümüzle birlikte Kastamonu için çalışmanın gayretindeyiz."