Karavan Tiyatrosu'na büyük ilgi

Kastamonu'da Karavan Tiyatrosu büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Baltacı, 'Şehrin her köşesine sanatı ve kültürü ulaştıracağız.' dedi.

  • 717
Karavan Tiyatrosu'na büyük ilgi

Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi, çağdaşlaşma yolunda gerçekleştirilen en büyük devrimlerden biri olan Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 99’uncu yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Kastamonu Belediyesi, Kastamonuluları Karavan Tiyatrosu ile buluşturdu.

Tiyatronun ve sinemanın usta isimlerinden Erkan Can’ın yönetmenliğini yaptığı, Bilal Çatalçekiç’in oynadığı ‘Meraklısı İçin Öylesine Bir Hikaye’ isimli Karavan Tiyatrosu, Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı’nda sahnelendi.

7’den 70’e Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı’na akın eden vatandaşlar, Bilal Çatalçekiç’in performansını ayakta alkışladı.

Program sonrasında yönetmen Erkan Can ve oyuncu Bilal Çatalçekiç ile sohbet etme imkanı da bulan vatandaşlar, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin Kastamonu’da da yapılmasından onur duyduklarını söyledi.

Karavan Tiyatrosu'na büyük ilgi

Kastamonu’ya daha önceden de geldiğini ancak tiyatro ile ilk defa geldiğini dile getiren Erkan Can, "Burada olmaktan çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kastamonu çok güzel, insanları çok güzel. Büyük bir ilgi var. Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı da alan olarak çok iyi. Bizim oyunumuz için çok ideal bir yer. Biz zaten oyunlarımızı meydanlarda oynuyoruz. Bir gün olur Kastamonu’nun köylerinde bile Karavan Tiyatro’yu oynamak isteriz." diye konuştu.

Başından sonuna kadar etkileyici sürükleyici bir oyun olduğunu belirten Belediye Başkanı Hasan Baltacı, "Sonu çok güzeldi. Bu şehirde bu ülkede en fazla birbirimizin sesine ihtiyacımız var. En fazla ihtiyacımız olan şey yalnız olmadığımızı bilerek yaşamak. Bu şehirde yalnız değiliz. Çünkü buraya Yuvamız Kastamonu dedik. Yuvamız Kastamonu’da bundan sonra da hep birlikte olmaya devam edeceğiz. Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 99’uncu yılı dolayısıyla yapılan etkinliklerde bizi bu akşam Turhan Topçuoğlu Parkı’nda tiyatro ile buluşturan Başkan Yardımcım Eda Büyükdemirci’ye, Kültür Müdürümüz Ahmet Topçuoğlu’na çok çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Karavan Tiyatrosu'na büyük ilgi

"Cuma günü Zafer’in 102’nci yılını kutlayacağız." diyen Başkan Baltacı, "Şundan eminim ki savaş meydanlarında kazanılan zaferler aynı zamanda ekonomi alanında kültürde, sanatta, bilimde, eğitimde de kazanılmalı ki bu ülke geleceğe doğru gitsin. Biz bu kapsamda kültürde, sanatta, bilimde, eğitimde üzerimize düşen neyse yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz. Kültür, sanat ve yaratıcılıkla ilgili faaliyetleri artıracağız. Şehrin her köşesine sanatı ve kültürü ulaştırmak ve daha yaratıcı bir Kastamonu için artık daha çok buluşacağız. Tiyatroda buluşacağız. Konserlerde buluşacağız. Meydanlarda buluşacağız. Parklarda buluşacağız. Karavan Tiyatro ekibine bu güzel oyun için çok çok teşekkür ediyorum. Biz bu ekipten söz aldık. Ne zaman istersek burada olacaklar." ifadelerini kullandı.

FENER ALAYI VE FERİDUN DÜZAĞAÇ KONSERİ 30 AĞUSTOS’TA

Kastamonu Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında yarın Fener Alayı ve Feridun Düzağaç konseri gerçekleştirilecek.

Saat 19:45’te Kışla Parkı’ndan başlayacak olan Fener Alayı, Belediye Meydanı’nda sona erecek.

Saat 20.00’de İlk Dem Halk Dansları Topluluğu ve ünlü sanatçı Feridun Düzağaç konseri düzenlenecek.