'Kafalarını kuma gömmeyi tercih ettiler'

CHP Kastamonu İl Başkanı Karabacak, Öğretmenevinde yaşanan olayın takipçisi olacaklarını belirterek, yetkililerin kafalarını kuma gömmeyi tercih ettiklerini söyledi.

  • 778
'Kafalarını kuma gömmeyi tercih ettiler'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, Tema Koleji yetkilileri ve öğretmenleri arasında Doğa Kültür Köyü Öğretmenevinde meydana gelen darp olayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karabacak, "Yaklaşık 1 ay önce Tema Koleji ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ve Milli Eğitim Bakanlığını göreve davet etmiştik." dedi.

"KAFALARINI KUMA GÖMMEYİ TERCİH ETTİLER"

Başkan Karabacak, "250 öğrencisi ve 70 öğretmeni bulunan Tema Koleji’nin velilerden habersiz kapatma kararı almasının başta öğrencileri, velileri ve okulda görev yapan öğretmenleri mağdur ettiğini yaklaşık 1 ay önce Parti Meclisi Üyemiz Hikmet Erbilgin ile birlikte Kastamonu kamuoyuyla paylaşmış, kafasını kuma gömmeyi tercih eden İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ve Milli Eğitim Bakanlığını göreve davet etmiştik. Tema Koleji’nde yüzlerce çocuğumuza eğitim vermiş 3 öğretmenimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumluluğunda olan Doğa Kültür Köyü Öğretmenevinde okul sahipleri tarafından darp edildi.

Eğitim kurumlarının ticarileştirilerek hizmetlerinin kamusal alandan çıkarılması ve özelleştirilmesinin bedelini çocuklarımız ve ataması yapılmayan öğretmenlerimiz değil bu sistemin sahipleri ödeyecek.

Genel merkezimiz ile birlikte bu vandallığın sonuna kadar takipçisi olacağız ve her zaman öğretmenlerimizin yanında duracağız." diye konuştu.