Kadın kooperatifi Atabey Konağından çıkartıldı

Yaklaşık 5 yıldır Atabey Konağında hizmet veren Kadın Kooperatifi, konağın çocuk kreşi yapılacağı belirtilerek belediye tarafından çıkartıldı.

  • 1128
Kadın kooperatifi Atabey Konağından çıkartıldı

Kastamonu Sanat İşleyen Eller Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi'nin bulunduğu Atabey Konağı, Kastamonu Belediyesi tarafından boşaltılıyor.

Kooperatif tarafından yapılan açıklamada, Kastamonu Belediyesinin konağı çocuk kreşi yapacakları için boşaltmalarını istedikleri belirtildi.

Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut, "Atabey Konağında Kadın Kooperatifi olarak 5 yılı aşkındır hizmet veriyoruz. Kastamonu Belediyesi, konağı çocuk kreşi yapacağını ve ayrılmamız gerektiğini belirtti. Bunun üzerine ayrılmak zorunda kaldık. Bugüne kadar evimiz ve yuvamız gibi her köşesine itina gösterdiğimiz konağımızdan ayrılmak zor olsada, çocuklarımıza mekan ve eğitim yuvası olacağını bilmek bizleri mutlu ediyor. Kendimize yeni bir mekan bulmak ve taşınma sürecine girdiğimizden ötürü konağımız bir müddet hizmete açık olmayacaktır." dedi.

Başkan Durgut, Atabey Konağında kaldıkları süre içerisinde katkı sağlayan, emeği geçen herkese, konuklara, önceki Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'na ve belediye personeline, protokole, STK temsilcilerine teşekkür ederek, "Kadın kooperatifi olarak dayanışma içinde yeniden yine hep birlikte daha güzel anlarda, mekanlarda birlik içinde çalışacağımıza inancım sonsuz." diye konuştu.