Jandarma komandolar mezun oldu

Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığında 6 aylık eğitimlerini tamamlayan 2 bin 377 jandarma komando mezun oldu.

  • 9169
Jandarma komandolar mezun oldu

Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığında, Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kursu Kapanış töreninin 36’ıncısı düzenlendi.

Düzenlenen törene, Vali Meftun Dallı, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile çok sayıda davetli ve aileler katıldı.

"2 bin 377 kardeşimiz eğitimlerini tamamlayarak mezun oluyorlar"

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, "Bundan 6 ay önce Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığında eğitimlerine başlayan 2 bin 303’ü Jandarma uzman erbaşımız, 74’ü sahil uzman erbaşımız olmak üzere 2 bin 377 kardeşimiz eğitimlerini tamamlayarak mezun oluyorlar. Eğitimlerini büyük bir milli şuur ve vatan bilinci ile tamamlayan uzman erbaşlarımızı tebrik ediyor devletimiz ve milletimiz için üstleneceğiniz görevlerde hepinize üstün başarılar diliyorum. Rabbim sizleri her türlü tuzaktan korusun ve muhafaza eylesin." dedi.

"Vatan hizmetine koşmaya hazır binlerce genç arasından titizlikle seçildiniz"

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Şanlı Türk tarihine adını altın harfler ile yazdıran vatan ve bayrak aşkını yüreğine nakşeden, şanlı bayrak uğruna şahadete yürümekten bir an bile tereddüt etmeyen kahraman komandolar, bu kutsal göreve talip oldunuz. Vatan hizmetine koşmaya hazır binlerce genç arasından titizlikle seçildiniz. Zorlu hava şartlarında, fiziki yeterliliğe sahip ve gelişmiş, disiplinli ve görev anlayışı yüksek birer Jandarma Komando olmak amacıyla buraya geldiniz. 6 ay süresince geçirilen zorlu eğitim sonrası 2 bin 377 kişi olarak uzman erbaş Komando kursunu başarıyla tamamladınız. Hepinizi tebrik ediyor, kutluyorum.

Jandarma komandolar mezun oldu

"Eli kanlı terör örgütlerine bugüne kadar aman vermedik"

Terör örgütlerine aman vermediklerini belirten Çetin, "Terör örgütleri, yandaşları ve onun iş birlikçileri şunu iyi bilsinler; inançlı, inatçı ve kararlı tutumumuzla eli kanlı terör örgütlerine bugüne kadar aman vermedik bundan sonrada asla aman vermeyeceğiz. Jandarma teşkilatının görevini başarı ile icra edebilmesi için, personel, araç, gereç, malzeme, teçhizat ve her türlü kaynağın sağlanmasında bizlerden desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı Albay Gülhan Kılıç, "Komandolarımız eğitimlerini başarıyla tamamlayarak yüce ulusumuzun engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş kahraman Jandarma Teşkilatında ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapmaya hak kazanmıştır. Vatan bizler için hiçbir şeyle değişemeyecek kadar kutsaldır. Bugün hür ve bağımsız olarak yaşadığımız ve uğrunda büyük bedeller ödediğimiz vatan ile göklerde dalgalanan şanlı al bayrağımız, şehitlerimiz ve gazilerimizin bize bıraktığı kutsal birer emanettir." ifadelerini kullandı.

Törende uzman erbaşların sunduğu tüfekli hareketler ve zeybek gösterisi, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Yemin eden komandolar, tören geçişinin ardından aileleriyle bir araya gelerek özlem giderdi.