İstiklal Yolu motosikletle geçiliyor

344 kilometrelik İstiklal Yolu'nu, Türkiye'nin dört bir yanından gelen motosikletçiler motorlarıyla geçiyor.

  • 1461
İstiklal Yolu motosikletle geçiliyor

Kurtuluş Savaşı’nda İnebolu Limanı’na gelen silah ve mühimmatın Anadolu’ya sevk edildiği 344 kilometrelik İstiklal Yolu’nu, 37 Kastamonu Motosiklet Kulübü Derneği üyeleri motosikletleriyle geçiyor.

37 Kastamonu Motosiklet Kulübü Derneği’nin öncülüğünde Türkiye’nin dört bir yanından gelen motosikletçiler, İstiklal Yolu’nun tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla 27 ve 28 Temmuz 2024 tarihlerinde bu yıl 6'ıncısı gerçekleştirilen Geleneksel İstiklal Yolu Sürüşüne katıldı.

İlk olarak Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde geceyi kamp yaparak geçiren motosikletçiler, Heyamola Belgeselini izleyerek, İnebolu Türk Ocağı ile İnebolu Kent Tarihi Müzesini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından 27 Temmuz’da İnebolu Türk Ocağı Müzesi önünde toplanan motosikletçiler, düzenlenen programın ardından 344 kilometrelik İstiklal Yolu Sürüşüne başladı. Yaklaşık 100 motorcunun yer aldığı grup, Ankara’ya doğru yola çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tek madalyalı ilçesi olan İnebolu’da bulunduklarını söyleyen 37 Riders Motosiklet Kulübü Derneği Başkanı Fatih Peker, "Yaklaşık 100 civarında motorcu 2 gün boyunca yağmurlu havada sürüş yaparak İnebolu’ya geldi. Her türlü kötü hava şartlarına rağmen birinci gün 100 kilometre Kastamonu’ya kadar, pazar günü de Kastamonu’dan Anıtkabir’e kadar 244 kilometrelik yol kat edeceğiz. Toplamda 344 kilometrelik İstiklal Yolu sürüşü, öncelikle istiklal ruhunu taşıyan, İstiklal Mücadelesinde gösterilen zorluklara saygı duyan, cumhuriyet değerlerine bağlı motorcu kardeşlerimizden oluşuyor. Bizler, milli hassasiyetleri yüksek, vatanına bağlı, motosiklet camiasına her türlü ortamda katkı sağlayabilecek, motorculara karşı bakış açısını pozitif yöne çevirecek etkinlikler düzenliyoruz. Bunlardan bir tanesi de İstiklal Yolu sürüşü oluyor. Bu yıl altıncısını düzenliyoruz, bu yüzden çok mutluyuz." dedi.