Her sezon kupa sevinci

Kastamonu Asya Spor Kulübü, kurulduğu 2021 yılından bu yana her sezon kupa sevinci yaşattı.

  • 97
Her sezon kupa sevinci

Türkiye Ragbi Federasyonunun düzenlemiş olduğu U-21 Kadınlar 7'li Ragbi Türkiye Şampiyonası 26-27 Ekim tarihleri arasında Kayseri'de gerçekleşti.

Kastamonu'yu temsil eden Kastamonu Asya Spor Kulübü müsabakalarda Türkiye 3'üncüsü olarak yine başarısını gösterdi.

Son yıllarda Ragbi sporunu Kastamonu'ya tanıtan ve her yıl milli takımlara sporcular gönderen kulüp, 2024 sezonunu da kupa ile kapatmış oldu.

Ragbi takımı antrenörü Taşköprü Seka Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Sercan Hükümen, "Ragbi takımımız kurulduğu 2021 yılından bu yana her sezon kupa sevinci yaşadı. Özellikle Kastamonulu iş insanlarımızın, yöneticilerimizin antrenmanlarımıza gelmelerini, sporcularımızın ne kadar zorlu süreçten geçerek ilimizin adını duyurmak için sarfettikleri çabaları görmelerini ve destek vermelerini istiyorum. Takımımızı Taşköprü'deki bir lisede kurduk ve büyük şehir takımlarıyla mücadele ediyoruz." dedi.

"2025 sezonu hedeflerimiz büyük"

Hükümen, "2025 sezonu için bazı projelerimiz var. Bunlardan ilki Kastamonu'daki liselerimizden yeni Ragbi sporcularını keşfetmek. Bununla ilgili şu an 5 lisemiz sporcu taramasından geçirilerek 200 sporcu belirlendi. Amacımız milli takıma kaliteli sporcular kazandırmak ve uluslararası seviyede başarılar kazanmak." diye konuştu.

Antrenör Sercan Hükümen ayrıca destekleri için Kastamonu İl Özel İdaresine, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'a ve Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin'e teşekkür etti.