'Hakaretle algı yaratmaya çalıştı'

Cide Kent Konseyi Başkanı Kaptan, Cide Kaymakamı Karataş'ın Belediye Başkanına ve meclis üyelerine hakaret ederek algı yaratmaya çalıştığını söyledi.

  • 1263
'Hakaretle algı yaratmaya çalıştı'

Cide Kent Konseyi Başkanı Serdar Kaptan, Cide Kaymakamı Tuncay Karataş'ın kent sakinlerinin oyuyla seçilmiş Belediye Başkanına ve meclis üyelerine hakaret ederek algı yaratmaya çalıştığını söyledi.

Kaptan, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Ağrı'ya Vali Yardımcısı olarak atanan Kaymakam Tuncay Karataş'ın, Belediye Başkanına ve meclis üyelerine 'adi, hain ve benzeri' ağza alınmayacak hakaretleriyle algı yaratarak kendisini haklı çıkarmaya çalıştığını belirtti.

Cide Kent Konseyi Başkanı Serdar Kaptan, Kaymakam Karataş'a şu soruları yöneltti:

  • Seçilmiş Belediye Başkanı ve meclisine hain ve adi demek hangi devlet adabında hangi devlet ahlakında var?
  • Videoda, 'Hükumet Konağının yer seçimi için sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yaptık.' diyorsunuz hangi sivil toplum kuruluşları vardı?
  • Belediye Başkanı ve meclisini hiç bir gerekçe göstermeden Hükumet Konağının yerini reddetmekle itham ediyorsunuz. Mahalle muhtarları ile yapılan ilk toplantıda kent konseyi başkanı olarak bende bulundum, katılanların hepsi pazar yeri güzergahında oluşu, okul yolunda oluşu, rampa yokuş oluşu, çarşı merkezinin trafiği gibi konularda çekincelerini belirterek 'yeri uygun değildir' görüşü bildirdiler siz Hükumet Konağının yerini neye göre belirlediniz?
  • 100 milyonluk yatırımın boşa gittiğini söylüyor ve suçluyorsunuz, 100 milyon Devletimizin kasasına gitmiyor mu? Belediye Başkanı ve meclisi parayı kuyuya mı atıyor? Yatırımın yeri yanlışsa başka bir ilçede doğru yerde hayat bulur. Vatanın her köşesi ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı her yer cennet vatanımız değil mi kimi hainlikle adilikle neyle suçluyorsun?
  • Siz ilçenin mülki amiri olarak kanun ve yönetmelikleri uygulamakla görevli değil misiniz? İmar planında yeri olmayan yol ve yol terkleri yapılmamış, imar durumu uygun olmayan imar planı değişikliği yapılmamış yerel yönetimden yazılı olarak uygun görüşü alınmamış bir araziye yatırım bütçesi çıkarttırmak işi tersinden yapmak niye? Kanunlar yönetmelikler bu ters gidişler için mi var?
  • Bu Hükumet Konağının buraya yapılması kimlere rant sağlıyor, yoksa birileri buralardan arsa mı satın aldı? Siz o arsaları alanlarla aynı masada oturdunuz mu? Arsa satın alanları tanıyor musunuz? Hükumet Konağının yeri konusunu kent sakinleri neden en son öğrendi? Yerel yönetimle istişare ettiniz mi? Yada kimlerle istişare ettiniz?

Cide Kent Konseyi Başkanı Serdar Kaptan şöyle devam etti:

"Şimdi söz halkın, kent sakinlerinin ve hür vicdanları ile teveccüh gösterip seçtikleri Belediye Başkanı ve Belediye Meclisinin. Sorularıma ve sözlerime; Sayın Kaymakamın ve yeni Vali Yardımcısının makamlarına saygılarımı ifade ederek Cidece bir tabirle son veriyorum. Uğurlar olsun, var sağlıcaknan."