Gümüş, 'Bilim şenliğimiz fuara dönüşecek'

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Gümüş, 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

  • 6642
Gümüş, 'Bilim şenliğimiz fuara dönüşecek'

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, "Öğrencilerimizin çok yönlü gelişmesi adına hem akademik anlamda, hem sosyal anlamda, hem kültür, sportif ve teknolojik anlamda birçok projeyi de hayata koyarak, geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanmalarının önünü açıyoruz." dedi.

Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi Doğa Kültür Köyü'nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gümüş, "Dünyaya baktığımız zaman çok hızlı bir değişim ve dönüşüm olduğunu görüyoruz. Bu değişim ve dönüşümün gerektirdiği bilgi, beceri, iletişim, etkileşimi öğrencilerimizin yakalaması, aynı zamanda da çağın gerektirdiği donanıma sahip olmaları adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buradaki çalışmalarımızda baz aldığımız nokta, büyük ve güçlü Türkiye hedeflerini, Türkiye yüzyılı vizyonu doğrultusunda, Türkiye yüzyılını imar edecek gençlerimizi yetiştirmek ve bu gençlerimizi yetiştirirken de dünyayla rekabet edebilecek donanımda olmasının gayreti içerisindeyiz. Dünyada şu andaki genel geçer uygulamalara baktığınız zaman sadece akademik anlamdaki yetkinliklerin arttırılmasının değil, bunun yanı sıra sosyal, sportif, kültürel, aynı zamanda teknolojik yetkinliklerin de arttırılmasının önem arz ettiğini görmekteyiz. Buradan hareketle öğrencilerimizin çok yönlü gelişmesi adına hem akademik anlamda, hem sosyal anlamda, hem kültür, sportif ve teknolojik anlamda birçok projeyi de hayata koyarak, geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanmalarının önünü açıyoruz. Bununla ilgili olarak da birçok projeyi hem ulusal bazda hem yerel bazda Kastamonu'muzda uygulamaya koymuş bulunmaktayız. Aynı zamanda Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin de uygulanmasıyla beraber daha yetkin, erdemli ve dünya ile rekabet edebilecek donanıma sahip gençlerimizi hep beraber yetiştireceğimize inanıyorum." dedi.

TÜBİTAK bilim fuarlarında daha önceki yıldaki 30 olan sayıyı 48’e çıkarttıklarını, sayıyı her geçen gün daha da artıracaklarını belirten Gümüş, "Eylül ayı içerisinde meydanda düzenleyeceğimiz Bilim şenliğimizi büyük bir katılımla en az 20 bin öğrencimizin izleyebileceği şekilde fuara dönüştüreceğiz. TÜBİTAK projelerimizde bir birincilik bir üçüncülük derecemiz mevcut. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi buradan bir kez daha tebrik ediyoruz. Özel bireylerimizin istihdam edilebilirliğinin arttırılmasına yönelik birçok projeyi hayata koyduk ve bu projelerle beraber bütün özel eğitim gerektiren bireylerimiz yerinde üretim yapma imkanı buldular ve bu üretimlerini de inşallah ileride istihdamla taçlandıracaklarını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Kastamonu’da ilk defa 45 tane interaktif atölyeyle birlikte Kastamonu BİLFEST'i gerçekleştirdiklerini, belirten Gümüş, "Binlerce öğrencimiz BİLFEST'i ziyaret etti. Okullarımızdan seçilen projelerimizi sergileme imkanı bulduk. Bunların daha çok öğrenciyle buluşturulması öğrencilerimizin dünyaya bakış açısını değiştirecektir." ifadelerini kullandı.

Bilim şenliklerini önemsediklerini vurgulayan Gümüş, "Bunları kendi içimizde yaparken dünyayı da gençlerimizin tanıması gerekiyor. Erasmus Projesi kapsamında birçok projeyi de hayata geçirmiş bulunmaktayız. Geçen sene 37 olan başvuru sayımızı 80’e çıkarttık. Yüzde 116 bir artış yaparak öğrenci hareketlilikleri, öğretmen hareketlilikleri ve okul eğitimi aktivasyon programlarıyla da öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yurt dışında staj yapma, iş başında gözlem yapma ve eğitim alma imkanını sağlamış olduk. Toplamda baktığımız zaman mesleki eğitim projelerinde aynı zamanda diğer projelerde birçok öğretmenimizin faydalandığını görüyoruz." dedi.

Teknofest konusunda da farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Hasan Gümüş, "İstiyoruz ki öğrencilerimiz takım çalışmasını öğrensin, farklı farklı ürünleri ortaya koyabilsin. Gönüllük esasına bağlı olarak öğretmenlerimizle bunu paylaştık. Ciddi şekilde başvuru oldu. Çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş son olarak, 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlıklarının büyük bir hızla tamamlandığını belirterek, okulların öğrencileri beklediğini ifade etti.