FMF Projesi, Kastamonu'da Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından EDES programı kapsamında finanse edilen ve Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen FMF (Ailesel Akdeniz Ateşi) projesi Kastamonu'da tanıtıldı.

  • 990
FMF Projesi, Kastamonu'da Tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

(İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından EDES programı kapsamında finanse edilen ve Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen FMF (Ailesel Akdeniz Ateşi) projesi Kastamonu’da tanıtıldı.
Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirilen FMF (Ailesel Akdeniz Ateşi) projesi kapsamında Türkiye’de farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Bu kapsamda FMF (Ailesel Akdeniz Ateşi) hastalığının en sık görüldüğü 6 ilden birisi olması nedeniyle Kastamonu’da da projenin tanıtılması amaçlanıyor. Kastamonu’da verilecek eğitimlerde, yurtiçi ve yurtdışından alanında uzman hocalar tarafından eğitimler verilecek.
Eğitimler, Şerife Bacı Öğretmenevinde başladı. Eğitimleri, Virginia Üniversitesinden Prof. Dr. Janine C. Jagger ve ME_Sİ Kadın Sağlığı Merkezinden Dr. Hüseyin Kösoğlu verecek. Proje kapsamında 13 Nisan’a kadar devam edecek eğitimlerde, İstanbul Üniversitesi Cerrah Paşa Tıp Fakültesi Romatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi Genetik Hastalıklar Bölümünden Dr. Ferda Alparslan Pınarlı da katılacaklar.
Ayrıca eğitimler kapsamında ilerleyen günlerde halk katılımlı eğitim seminerleri yapılacak. Bu seminerlerde vatandaşların özellikle de FMF hastalığı bulunan kişilerin ve yakınlarının Prof. Dr. Özgür Kasapçopur’un katılımıyla yaşadıkları sıkıntıları ve bunlara yönelik çözüm önerileri ele alınacak.
FMF hastalığı Türkiye’de en çok sırasıyla Kastamonu, Sinop, Çorum, Tokat, Sivas, Erzincan, Kars ve Ankara illerinde görülüyor. Bu hastalıkla, engellilik sadece bu sorunu yaşayan kişiyi değil ailesini ve yakın çevresini ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak etkileyen bir sorun haline geliyor. Hastalık görüldüğünde öncelikle acil servis ve aile hekimliklerine başvurulması isteniyor. Acil ve Aile Hekimliğinde fayda görmeyen hastalar, Çocuk Hastalıkları, İç Hastalıkları ve Genel Cerrahi polikliniklerine de başvurabilirler.