Erasmus Days etkinlikleri renkli görüntülerle sona erdi

Ilgaz Anaokulundaki Erasmus Days etkinlikleri, çocuklara uluslararası kültürleri tanıtmayı ve çevre bilincini aşılamayı amaçlayan renkli ve eğitici programlarla dikkat çekti.

  • 137
Erasmus Days etkinlikleri renkli görüntülerle sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

16-18 Ekim tarihleri arasında Kastamonu’nun Kuzeykent Mahallesi’nde bulunan Ilgaz Anaokulunda Erasmus Days etkinlikleri gerçekleştirildi.

Uluslararası kültürel etkileşimi artırmayı amaçlayan bu etkinliklerde, farklı yaş gruplarından çocuklar üç gün boyunca çeşitli atölyelere ve kültürel aktivitelere katıldı.

Etkinliğin ikinci gününde, anaokulu öğrencileri mutfak atölyesinde farklı ülkelerin geleneksel yemeklerini yaparak bu lezzetleri tatma fırsatı buldu. Aynı gün düzenlenen hayvanat bahçesi ziyareti sırasında, çocuklar hayvanlar hakkında bilgi edindi ve hayvan atölyesinde fosil çalışması yaptı. Ardından, dünya ülkelerine özgü çiçeklerin yer aldığı çiçek bahçesinde gezerek, çiçek dikme etkinliğiyle çevre bilinci kazandıran bir deneyim yaşadı.

Erasmus Days etkinlikleri renkli görüntülerle sona erdi

Erasmus Days'in son günü olan 18 Ekim’de ise öğrenciler, geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları kıyafetlerle aileleri eşliğinde defile yaptı. Bu defilede, farklı ülkelerin kültürlerini yansıtan kostümler sergilendi. Günün devamında, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çeşitli ülkelerin geleneksel dans gösterileri sunuldu. Etkinlikler, çocukların keyifli vakit geçirdiği bir konserle sona erdi. Erasmus Days festivali, hem çocuklar hem de aileler için unutulmaz bir deneyim olarak kayıtlara geçti.

Haber: Kader Koçmar / Gamze Gül Atmaca