Dünya Kadınlar Günü'nde Çoşkulu Kutlama

Panelist Av.Ayşe Özlem Bulgucu'dan erkeklere sert uyarı: 'Kadın bir toplumun şah damarıdır.' 'Kadına kulak kesilin, bakışlarınızı kadınların sadece bacağına, kalçasına, memesine değil, varlıklarına yöneltin…'

  • 1296
Dünya Kadınlar Günü'nde Çoşkulu Kutlama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KAS-DER Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanlığı’nın  organizasyonunda Dünya Kadınlar Günü Genel Merkez toplantı salonunda kutlandı.

Toplantının  açılış konuşmasında ; Kas-Der Genel Merkezi Kadın kolları Başkanı Feriha Kuz düzenlediğimiz  törene katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum, Kadınlar Günü yılda bir gün değil ,her gündür diyerek bu gün de  bizleri yalnız bırakmayan genel merkez yöneticilerimiz ve bizleri yalnız bırakmayan beylere çok teşekkür ediyoruz. Panelistlerimiz Sayın Av. Ayşe  Özlem Bulgu Hanımefendi’ye, Diş Doktoru Olcay Koşar Hanımefendi’ye, Şiirleri ile günümüze  damga vuran Şair-Yazar Nejla Özcan Atamert Hanımefendi’ye, müzikleri ile günümüze  neşe katan Nisa Gürtüna Hanım Efendi’ye  ve ekibine, THM Sanatçımız; Selahattın Özsoy Beyefendi’ye ve  ekibine  şahsım  ve kadın kollarımız ile yönetim kurulu  arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum  dedi.

8 mart dünya kadınlar gününün hafta içi olması sebebiyle etkinlik programımızı çalışan bayanlarımız sebebiyle erken kutladık diyerek sözlerini tamamladı.

Kadınlar Günü Etkinliğine ; Kas-Der Genel Başkan Vekili  Av Nilüfer AY,Kadın Kolları Başkanı ;Feriha Kuz  ve Kadın Kolları  Yönetim Kurulu Üyeleri KAS-DER   Genel merkez Yönetim Kurulu ve İlçe  Kadın Kolları Başkan ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundular. Programın sunuculuğunu Kadın Kolları Başkan Vekili Meral Dikmen’in yaptığı  toplantıda Kadın Kolları Başkanı Feriha Kuz açılış konuşmasını yaptı. Şair-Yazar TRT Spikeri Emekli Nejla Özcan Atamert’in yazdığı şiirler okundu. Birbirinden güzel şiirler güne damgasını vurdu.

Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ayşe Özlem Bulgu, “Kadına Şiddet “ konuları ile ilgili  bilgi  aktarırken, Diş Hekimi; Olcay Koşar, Diş bakımı konularında bilgiler aktardı. Emekli Öğretmen  Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi  Mualla Baltacı’nın “Şerife Bacı” isimli şiiri okurken duygu dolu anlar yaşandı. Meral Dikmen, tarafından okunan , “Aydın Bir Türk Kadını” şiiri konuklar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Şiirlerin  güne damga vurduğu  panelde Av.Özlem Bulgu’nun  erkeklere sert uyarıları toplantıda büyük yankı buldu.

Ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesine dair kanunlar hakkında önemli bilgiler aktardı. Konuşmasında Erkek egemen  bakışın bağışıklık kazandığı bir sistemde ve toplumda kadına bakış açısındaki körlüğü kırmak atomu parçalamak gibi bir şeydir. Ve unutmamak gerekir ki, bir kadın bir toplumun şah damarıdır. Bir Kadın ölünce tarih, bir coğrafya bir dil yok olur. Bunun için  en çok kadınlara kıyılır. Sırf bu yüzden kadına kulak kesilin bakışınızı bacağına,kalçasına,memesine değil,bir kez de varlığına yöneltin. Ola ki şaşırırsınız  Rojbin Bozan’ın sözü ile  konuşması ,salonda bulunan katılımcı    erkekler  tarafından  uzun  süre alkış aldı.

Düzenlen etkinliğe  kadınlardan daha çok erkeklerin  yoğun ilgi  göstermesi gözlerden kaçmadı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü  etkinliğinde  TSM sanatçısı Nisa Gürtuna, Udi Erol Karaaslan ve Keman sanatçısı Ruşen Şahin bir birinden güzel parçalarla konukları Türk Sanat Müziğine  doyurdular. Ardından sahne alan THM Sanatçısı  Selahattin Özsoy ve ekibinin  konseri de güne  katılan konuklar tarafından ilgiyle  izlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar gününe katkı  veren panelistlere  Kas-Der Genel merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından günün  anısına  teşekkür belgesi takdim edildi. Konserin ardından  8 Mart Dünya Kadınlar Gününe katılan konuklara   yapılan ikramın ardından toplantı sona erdi.   


Abdulkadir AKIN