Demirci, adaylığını açıkladı

Kastamonu Barosu Başkanlığı seçimleri hafta sonu yapılacak. Av. Mustafa Demirci, başkan adaylığını açıkladı.

  • 940
Demirci, adaylığını açıkladı

Kastamonu Barosu, hafta sonu 39'uncu Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirecek.

Mevcut Başkan Av. Özgür Demir'in yanı sıra Av. Mustafa Demirci de adaylığını açıkladı.

5 Ekim Cumartesi günü saat 10.30'da Kastamonu Barosu Tesislerinde gerçekleştirecek olan seçimde başkanlık için iki aday yarışacak.

Av. Mustafa Demirci yazılı basın açıklaması yaparak adaylığını açıkladı.

Demirci, "Kastamonu Barosu bünyesinde avukatlık mesleğimi icra ederken, gerek meslektaş arkadaşlarım, gerek meslek büyüklerim, gerek adliye personeli ile yapılan sohbetlerde gerekse uygulamanın içinde aktif olarak bulunmam sebebiyle dünden bugüne gelen bir takım eksiklikler, dönemin gereksinimlerine ayak uydurma, kopan-aksaklığa uğrayan sosyal ilişkilerin yeniden temini ve kuvvetlendirilmesi için bir takım faaliyetlerin yapılması adına ekibimle birlikte aday oldum." dedi.

"TÜM HAKSIZ VE HUKUK DIŞI EYLEM VE KARARLARA KARŞI DİK DURUŞ SERGİLEYECEĞİZ"

Demirci, "Bu göreve talip olurken de değişimin sürekli olması düşüncesiyle Avukatlık Kanunu'nda 2001 yılında yapılan değişiklikle 'Madde 96 - Baro başkanı iki yıllık bir görev süresi için seçilir. Yeniden seçilmek caizdir.' düzenlemesi ile üst üste 2 defadan fazla aday olamama düzenlemesi kaldırılarak yazılı kural olmamasına rağmen, bundan sonra teamül haline gelmesi düşüncesiyle en fazla 2 dönem için aday olacağımın sözünü de vererek Baroda meslektaşlar arasında dayanışmanın artırılması, ortak sosyal alanların tesisi ile iletişimin ve ilişkilerin daha da geliştirilmesi, adli yıl açılış ve avukatlar günü törenlerinde her yıl daha da yalnızlaştırılan baromuzun, diğer kurumlar nezdinde ilişkilerin yeniden tesisi, geliştirilmesi amaç ve hedefleriyle, talebin ve hukuk dışı eylemin kimden geldiğine bakılmaksızın tüm haksız ve hukuk dışı eylem ve kararlara karşı dik duruşumuzu, itirazımızı sergilemekten geri durmayacağımızı bildirerek tüm kurullarda görev almaya talip arkadaşlarım ile birlikte 39'uncu Genel Kurulda adaylığımızı ilan ediyoruz." diye konuştu.

AV. MUSTAFA DEMİRCİ KİMDİR?

Kastamonu Barosu Başkan adayı Demirci şöyle devam etti:

"1982 Kastamonu merkez doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Kastamonu merkezde tamamladım. Lisans eğitimime 2000 yılında İstanbul Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başladım ve 2004 yılında Kocaeli Hukuk Fakültesinde tamamlayarak mezun oldum. Avukatlık stajı dahil yaklaşık 19 yıllık mesleki hayatımı Kastamonu Barosu bünyesinde serbest avukat olarak geçirmekteyim. Staj ve avukatlık dönemimde merkez ve ilçe adliyelerinde, meslektaşlarımın ve adliye personelinin arasında iç içe çalışmalarım devam etmektedir. Mesleki faaliyetim sırasında hiçbir meslektaşımı kötülemediğim gibi, hiçbir meslektaşımın işinde, kazancında gözüm olmamıştır. Hatta arayan, mesleki konuda yardım talebinde bulunan, sözlü olarak fikir alışverişinde bulunan tüm meslektaşlarıma elimden gelenin fazlasıyla yardımcı olmaya çalıştım. Mesleki faaliyetlerimin yanında Kastamonu Barosunun düzenlemiş olduğu etkinlik, organizasyon, meslek içi eğitim gibi tüm toplantılara imkan el verdiği ölçüde katılmaktan, destek vermekten geri durmadım. Karadeniz Baroları arası futbol turnuvalarına ve kurumlar arası turnuvalara diğer tüm arkadaşlarım ile katılarak baromuzu en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Başta Kastamonu Barosuna, destek olan ve katılım sağlayan tüm meslektaşlarıma teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum."