Defne yaprağında 3 yılda 10 kat üretim

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Cide'de 300 ton olan defne yaprağı üretiminin, 3 yıl içerisinde 3 bin tona kadar çıkartıldığını söyledi.

  • 1658
Defne yaprağında 3 yılda 10 kat üretim

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Bölge Müdürlüğünde görevli personele yönelik "ormancılıkta üretim ve kesim teknikleri, iş güvenliği, çevre bilincinin oluşturulması ve ilk yardım" konularında seminer düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, üniversitenin ormancılık ve tabiat turizmi alanında ihtisaslaşmış tek üniversite olduğunu, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde sürdürülebilir kalkınmaya öncülük ettiğini söyledi.

“Defne yaprağındaki üretim geçtiğimiz yıllarda sadece 250-300 tondu, 2-3 yılda 3 bin tona çıkarttık”

Kastamonu Üniversitesinin ihtisaslaşma faaliyetlerinde ilk sıralarda yer aldığını söyleyen Küçük, bu alanda çalışmalara hız kesilmeden devam edildiğini belirtti.

Defne yaprağının ekonomiye kazandırılması çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü arasında çalışmaların sürdüğünü belirten Prof. Dr. Küçük, “Projeye inanan ve sürdürülmesini sağlayan, emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü Cide’de defne işletme sahası artık onaylanmıştır. Resmi olarak rehabilitasyon çalışmaları yapılıyor. Geçtiğimiz yıllar içinde üretimden alınan sadece 250-300 tonken 2-3 yıl gibi kısa bir sürede 3 bin tona çıkan üretim söz konusu. Bu bölgesel kalkınmanın odağında bir çalışmadır. Bu sayının bizler 10 bin ton ya da 20 bin tonlara çıkacağına inanıyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız halen devam ediyor.” ifadelerini kullandı.