'Cumhuriyete saygısızlık asla kabul edilemez'

Baro Başkanı Demir, Milletvekili Ekmekci'nin sosyal medya mesajına yönelik tahkir edici ve siyasi malzeme üretici bir yaklaşımla saldırıda bulunulması asla kabul edilemez.' dedi.

  • 1353
'Cumhuriyete saygısızlık asla kabul edilemez'

Kastamonu Barosu Başkanı Av. Özgür Demir, milletvekili ve aynı zamanda baro mensubu olan Fatma Serap Ekmekci'nin sosyal medya hesabı üzerinden Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişleri, Şapka ve Kıyafet İnkılabı kutlamalarına ilişkin yayımladığı mesajına yönelik tahkir edici ve siyasi malzeme üretici bir yaklaşımla saldırıda bulunulmasının asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

"KURTULUŞ SAVASI VE CUMHURİYET DEĞERLERİNE AÇIKÇA SAYGISIZLIK"

Demir, "Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişlerinin ve Şapka ve Kıyafet İnkılabını ilan etmesinin 99. yıl dönümü sebebiyle Kastamonu Milletvekili ve aynı zamanda Baromuz mensubu Sayın Fatma Serap Ekmekci’nin sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı kutlama mesajına yönelik tahkir edici ve siyasi malzeme üretici bir yaklaşımla saldırıda bulunulması asla kabul edilemez. Böyle bir yaklaşımın Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet değerlerine açıkça saygısızlık teşkil ettiği tartışmasızdır. Anayasaya ve temel kanunlarımıza muhalefet etmek ve siyasi saiklerle resmi kutlamaları hedef göstermek halkı kin ve düşmanlığa sevk etmektedir." dedi.

Kastamonu Barosu Başkanı Av. Özgür Demir şöyle devam etti:

"Milletvekilimiz; şehrimizin önemli değerlerinden biri olan kıyafet devriminin merkezi olma ayrıcalığını, paylaşımında işlemiş ve genç nesillere örnek olmayı sürdürmüştür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen tüm mücadeleler halkça benimsenmiş ve günümüze böyle gelinmiştir. Yine halkın serbest iradesi ile Gazi Meclisimize mensup olan Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci’ye söylem ve eylemlerinden ötürü teşekkür ediyor, saldırı ve hakaret niteliğindeki hazımsız açıklamaları dikkate almadan Cumhuriyet değerlerine bağlı çalışmalarını sürdürmesini diliyoruz."