'Cide çalışma grubu' kuruldu

Tecrübelerini paylaşmak, genç nesillere aktarmak adına tecrübeli başkanlar sahaya dönüyorlar. 'Cide çalışma grubu' kuruldu.

  • 1175
'Cide çalışma grubu' kuruldu

Cide çalışma grubu, Cide Çukurçal ve Çevre Köyleri Derneğinde Cide ve Güren Dernekler Federasyonu Başkanı Mevlüt Çelik'in ev sahipliğinde bir araya geldi.

Yıllar evvel dostlukları pekiştirmek adına Kağıthane'de belediye parkında başlayan dost meclisi yaşanılan tüm olumsuz şartlarda kabul görmeye devam ediyor.

Çalışma grubunun amacı, Cide'nin tanınmış STK üyeleri, iş adamları, bürokratlar, meclis üyeleri ile bir arada siyasi kültürel güncel konuları sohbet ederek bilgi paylaşımları yapmak.

Yıllar içerisinde birbirlerini tanımış bu insanların dünya meşakkatlerini bir tarafa bırakarak gönlünce hoş sohbet etme fırsatı bulmaları meclisi cazip hale getirdi.

İkram ve ev sahipliğini kim isterse o kişinin belirlediği adreste olması ayrıca meclise güzellik katıyor.

Cide çalışma grubu şöyle tanımlandı:

"Sivil toplum kuruluşlarında uzun yıllar görev yapmış gönül dostlarımızla birlikte Cide'mizin gelişimi ve sorunlarına birlik, beraberlik ve dayanışma içinde katkı sunmaktır. Amacımız ve gayemiz bağcıyı dövmek değil, Devlet-Millet iş birliği için sivil toplum gücüne inanarak tecrübelerimizi ve bilgi birikimlerimizle birlikte katkı sunarak güç birliğini ön plana çıkarmaktır. Cide çalışma grubunda yer alan arkadaşlarımızdan hiç birinin makam ve mevki beklentisi yoktur. Sadece ve sadece Cide sevdamız, memleket sevdamızdan öte giden bir beklenti içinde değiliz. Şunu da belirtmek isteriz ki; ne Kastamonu’muz, ne Cide’miz sahipsiz değildir, mevkiler, makamlar, gelir gider ama bizim memleket sevdamız bitmez ölene kadarda bitmeyecektir." denildi.

Yıllardır yapılmayan panel ve çalıştaylar yapılmasına ön ayak olunacağı belirtilen açıklamada, "Cide'miz sadece merkezden ibaret değildir. Güren, Aydos, Soğuksu ve Fakaz bölgelerinin de   sorunlarını eşit oranda gündeme getirerek bir bütün ele alınmasına katkı sunacağız. Yapılacak projelerle 2024 yılına damga vurmayı hedefliyoruz. Bu konuda Valilik, Kaymakamlık, Belediye, gerekirse tüm ilçe belediyelerimiz ve başkanlarımız, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele gönül gönüle omuz omuza çalışmalar içinde olacağız. Bize bir adım gelene 3 adım giderek çalışmalar içerisinde olacağımızın bilinmesini kamuoyuna saygı ile arz ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Orhan Gümüş, Recep Çetinkaya, Ali Güler, Celal Gül, Mevlüt Çelik, İrfan Altun, Engin Bağlan, Ali Konuk, Hakkı Uygun'la başlayan Cide çalışma grubuna tüm memleket sevdalıları davet edildi.

Grubun fahri üyeliklerinde ise Azdavay Federasyonu Başkanı Mehmet Diribaş ve Akın Medya'dan Abdülkadir Akın bulunuyor.

Fotoğraf / Akın Medya