CHP'nin eylemi sona erdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özel'in çağrısı üzerine yapılan eylem sona erdi.

  • 1373
CHP'nin eylemi sona erdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısı üzerine gerçekleştirilen ışık açma-kapama eylemi sona erdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısına kulak veren bütün Kastamonululara teşekkür eden CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, “Bu eylem, Türkiye toplumsal tarihinde gerçekten anılması, unutulmaması gereken çok ciddi bir toplumsal talep ve tepkinin gösterilmesi oldu.” dedi.

Karabacak, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz her zaman yurttaşlarımızın yanında olmaya, dertleri ile dertlenmeye devam ediyoruz. Diğer partilerin umurunda olmayabilir. Ama asgari ücret ve emekli maaşı ile geçinmeye çalışan vatandaşlarımızın sıkıntıları bizim birinci gündem maddemiz. Bu eylemler başlamadan önce Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de dediği gibi insanlara ‘Kendinizi gösterin’ dedik. Kastamonu’dan da binlerce vatandaşımız bu çağrımıza kulak verdi. Hepsine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“GEÇİM SIKINTISI ARTIK HERKESİN SORUNU”

Karabacak, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak yerel seçimlerden sonra tematik mitinglerle bir süreç başlattık ve toplumsal sorunlara dikkat çekmeye gayret gösterdik. İlk olarak atanmayan öğretmenlerle bir araya gelmiştik. Daha sonra emekliler, çay üreticileri, buğday üreticileri ile bir araya geldik. Son olarak Kocaeli’de ‘geçinemiyoruz’ diyen tüm yurttaşlarımızla büyük bir miting yaparak zam talebimizi dile getirdik. Şimdi yaptığımız bu eylem de aslında bu mitinglerle başlattığımız hareketimizin devamıdır. Yani ‘mitingleri yaptık, her şey bitti’ demiyoruz. Zammı alana kadar eylemlerimiz devam edecek.” diye konuştu.

“VATANDAŞI YOKSULLAŞTIRARAK ENFLASYONLA MÜCADELE OLMAZ”

Karabacak şöyle devam etti:

“Türkiye’de ekonomik talebin büyük çoğunluğu üst gelir grubu tarafından oluşturuluyor. Türkiye’de üst gelir grubu olarak tarif ettiğimiz tabaka yüzde 20’lik kesimi kapsamaktadır. Bu yüzde 20’lik kesim tüketim harcamasının yüzde 40’ından fazlasını yapıyor. Ayrıca bu kesim asgari ücret ve emekli maaşı belirlemesinden etkilenmiyor. O gelir grubunda ki herkes her koşulda kazanmasını biliyor. Asgari ücreti baskıladığınız zaman onların talebini etkilemiyorsunuz, onlar harcama yapmaya devam ediyor. Yani vatandaşı yoksullaştırarak enflasyonla mücadele olmaz.”