Çalık'tan, Tokat Gibi Cevap

Zırvalar bizi yolumuzdan döndüremez

  • 387
Çalık'tan, Tokat Gibi Cevap
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalık, fısıltı gazeteleriyle kulağımıza gelen çamur operasyonlarının, bana ve kurumlarıma yönelik zırvaların bizi asla yolumuzdan döndüremeyeceğini bir kez daha tekrar ediyorum. Ve bir atasözünü hatırlatmak istiyorum: Meyve veren ağaç taşlanır” dedi.

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, Edirne TÜMKASDER, Tekirdağ merkez TÜMKASDER yine Çorlu’muzda olduğu gibi birçok ilçelerde bulunan TÜMKASDER kurumları, ayrıca 5 adet ayrı platformu ve ayrı ayrı yönetim kurulları ile sürekli büyüyen, garibi ve fakiri kuşatan çalışmalarımızda TÜMKASDER’in asıl gayesinin teminatı gibi çalışmakta, bölgemize ışık olacak, öncü olacak girişimlere yön vermektedir” diye konuştu. Çalık, bizim vurgulamak istediğimiz konu, hiçbir şey üretmeyen, topluma hiçbir faydası olmayan, dernekçiliği kahvehane, meyhane veya sadece tabela olarak yapanlara değil de, TÜMKASDER’in çalışmalarına çamur atmaya kalkanların aynaya bakmadan hareket edip, her çabamızı yok sayıp bizleri karalamaya kalkışmalarıdır. Meyve veren ağaç elbet taşlanır, ama bunun da bir ölçüsü vardır. Biz yıkıcı değil, yapıcı eleştiri yapılmasını istiyoruz” dedi.

Murat Çalık, bölgelerinde yaptıkları sosyal yardımlaşma çalışmaları, fakiri gözeten, yetimin-öksüzün başını okşayan şefkat eli projelerini, ürettikleri katma değer ve “İnsanımıza hizmet etmeyi ilke edinen” düsturlarını yok sayan, sürekli eleştiri üretenlere ders niteliğinde cevap verdi. Öncelikle TÜMKASDER’i siyasal zeminde bir zıplama ve sıçrama tahtası gibi sunarak şahsına yöneltilen eleştirilerin ölçüsüzlüğüne vurgu yapan Çalık, “Bizler makam, mevki derdinde olsaydık, bu çabamızı bir siyasi partinin bünyesinde yapardık. Yaptıkları çalışmalarla kendilerinin de özeleştiri yaptıklarını dile getiren Çalık, “İstişare bizim kadim medeniyetimizin mirasıdır. İnsan elbette hata yapabilir, çünkü kulluk makamında olanların her zaman hata yapma lüksleri olacaktır. Önemli olan hatada ısrar etmemektir” açıklamasında bulundu.

(KG)