Büyük şampiyona sona erdi

Kastamonu'da düzenlenen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası sona erdi.

  • 2147
Büyük şampiyona sona erdi

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığının faaliyet programında yer alan Gençler Türkiye Şampiyonası, Kastamonu'nun ev sahipliğinde sona erdi.

Büyük şampiyona sona erdi

2 bin 742 sporcu, 805 kulüp ve 75 ilin katıldığı şampiyonada, sporcular madalya için kıyasıya yarıştı.

12-16 Ağustos tarihleri arasında Merkez Spor Salonu'nda yapılan müsabakanın bir gün öncesinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, federasyon görevlileri, hakemler, idareciler ve antrenörlerin katılımı ile organizasyonun ve teknik kuralların konuşulduğu toplantı düzenlendi.

Kastamonu'dan da 35 sporcunun yarıştığı müsabakalar, 12 kortta aynı anda yapıldı.

Büyük şampiyona sona erdi

Müsabakanın açılış seremonisine, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak ve diğer davetliler katıldı.

Seremoni programının ardından Vali Dallı, Başkan Şahin, Rektör Topal, Başkan Arslan ile İl Müdürü Asrak, oldukça çekişmeli karşılaşmalara sahne olan Türkiye Şampiyonasında dereceye giren sporculara madalyalarını verdi.

Büyük şampiyona sona erdi

16 Ağustos'ta sona eren müsabakaya, Kastamonu’nun yetiştirdiği önemli devlet adamlarından, Türk siyasetinin bir dönemine damgasını vurmuş, Devlet ve İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu da katıldı. Müsabakaları izleyerek dereceye giren sporculara madalya verdi.

Büyük şampiyona sona erdi

MÜSABAKAYA DESTEK OLDULAR

Müsabakanın ilk gününden son gününe kadar Kastamonu Belediyesi sabahları çorba ve çekme helva ikramında bulundu, hakemler için otobüs tahsis etti.

Büyük şampiyona sona erdi

Federasyon Başkanlığından gelen misafirlere, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan sarımsak ve yemek ikramında bulundu. Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil pirinç, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç da yöresel ürünler hediye etti.

Ayrıca Sepetçioğlu Çekme Helva sahibi Adem Bodur, idareci, antrenör ve hakemlere çekme helva ikramında bulundu.

Büyük şampiyona sona erdi

"YALNIZ BIRAKMADILAR"

Kafilelerin bir hafta boyunca kaldıkları Kastamonu'dan mutlu ayrıldıklarını belirten Taekwondo İl Temsilcisi İsmail Arıkan, "İlimizde düzenlenen şampiyonaya 75 ilden 805 kulüp ve 2 bin 742 sporcu katıldı. 12 kortta yapılan müsabakalarda 2'si Kastamonulu olmak üzere 115 hakem görev yaptı. Teknik toplantı ile başlayan müsabakada bizleri yalnız bırakmayan Kastamonu Valisi Sayın Meftun Dallı'ya, Devlet ve İçişleri eski Bakanı Sayın Murat Başesgioğlu'na, Taekwondo Federasyonu Başkanı Sayın Prof. Dr. Metin Şahin'e, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'a, Taşköprü Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Arslan'a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Reşat Asrak'a, Merkez Spor Salonu Tesis Amiri Sayın Abdullah Bacağıuzunoğlu ile İl Müdürlüğü personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Büyük şampiyona sona erdi

HEDİYE EDİP İKRAMDA BULUNDULAR

Arıkan ayrıca, her sabah çorba ve çekme ikramında bulunan, hakemler için otobüs tahsis eden Kastamonu Belediyesine, federasyon yönetiminden gelen başkan ve ekibine sarımsak ve yemek ikramında bulunan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'a, pirinç gönderen Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil'e, yöresel ürünler hediye eden Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç'a, idareci, antrenör ve hakemlere çekme helva ikramında bulunan Sepetçioğlu Çekme Helva sahibi Adem Bodur'a ve organizasyonda emeği geçen tüm Kastamonulu antrenörlere ayrı ayrı teşekkür etti.

Büyük şampiyona sona erdi

Kastamonu Taekwondo İl Temsilcisi İsmail Arıkan şöyle devam etti:

"Kastamonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonaya Kastamonu'dan 35 sporcu katıldı. Birçok sporcumuz 4'er 5'er maç alarak iyi performanslar sergiledi. Şampiyonayı bir ikincilik ve bir üçüncülük madalyası ile tamamladık. 31 Ağustos'ta sporcularımız Milli Takım seçmelerine katılacaklar. Seçilen sporcular ise 1-4 Ekim'de Güney Kore'de yapılacak olan Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda ay yıldızlı forma ile ter dökecekler."

Büyük şampiyona sona erdi