Bu pazaryeri kışın ısıtacak yazın serinletecek

Devrekani'de çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan ve 56 milyon TL'ye mal olan kapalı pazaryeri, iklimlendirme sistemi sayesinde hem esnafın hem de vatandaşın yüzünü güldürecek.

  • 906
Bu pazaryeri kışın ısıtacak yazın serinletecek

Devrekani Belediyesi ile Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (IFAD) çerçevesinde, finansmanı karşılanan Devrekani Belediyesi Isıtmalı-Soğutmalı Kapalı Pazaryerinin yapımı devam ediyor.

Yaklaşık maliyeti 56 milyon TL olacak olan Devrekani Belediyesi Kapalı Pazaryerinde çalışmaların 20 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç’ın girişimleri neticesinde Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından finansmanı sağlanan pazer yeri, özellikle kış mevsiminde olumsuz hava şartlarının yaşandığı ilçede büyük bir ihtiyacı karşılamış olacak.

Bu pazaryeri kışın ısıtacak yazın serinletecek

“Üreticilerimiz, derme çatma bir pazaryerinde ürünlerini satmaya çalışırken, şimdi hem üreticilere hem de tüketicilere daha sağlıklı ve hijyenik bir ortam sağlanmış oldu”

Sebze ve Meyve Pazarı ile Yöresel Ürün Pazarının eksikliğini hissettiklerini söyleyen Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde, finansmanının bir kısmı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan sebze ve meyve pazarı ile yöresel ürün pazarının bölgedeki birçok insana istihdam sağlamasının hedeflendiğini söyledi.

Üretim kapasitesinin arttırılarak bölgenin bir cazibe merkezine dönüşmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Altıkulaç, “İlçe halkının büyük bir bölümünün tarım sektörüyle geçimini sağladığı Devrekani ilçesinde, üreticilerin büyük bir bölümünün ürettikleri ürünlerini sattıkları Devrekani Halk Pazarında kurulan açık pazaryerinin kapalı hale getirilmesiyle bölgede önemli bir eksiklik daha ortadan kaldırılmış olacak.” dedi.